TFF vill ha revansch i kvällens fotbollsfest

I fjor misslyckades TFF att försvara titeln i Januari-cupen och därför är det revansch som gäller i år. I gruppspelet väntar IFK Malmö och just fjorårssegrande Lunds BK.
Sport • Publicerad 11 januari 2007

– Vi börjar med att byta ut ledningen, det känner vi oss tvungna till efter fjorårets misslyckande, menar Conny Karlsson med ett smil på läpparna.

I fjor ledde Benny Mårtensson ensam TFF-trupperna, men i kväll är han upptagen på annat håll.

25 000 kronor till segrande lag är inte fy skam och för Lund i fjor var det rena mumman.

LBK vann rättvist pris-checken i fjor – efter att först ha besegrat TFF med 3– 1 och senare Kristianstads FF med 3– 2, i gruppspelet.

I finalen mötte man sedan Bunkeflo IF och segern hemfördes efter sudden death och 3– 3 vid full tid.

I fjor ledde Ulf Larsson Mabi i cupen och Mabi var också det klart roligaste laget att beskåda då. I år kommer han – som TA-sporten redan meddelat – med danska Hvidovre. Var det nu teknik i massor i Mabi – ja, vad ska det inte bli med en hel hop danska tekniker på planen?

TFF kommer med i princip samma lag som vann TA-cupen för lite drygt månaden sedan. Det innebär följande spelare:

Patrick Nilsson, Christian Ahlström, Thommie Persson, Dennis Melander, Mikael Havik, Emil Mårtensson, Fredrik Jensen, Björn Westerblad och Toni Bahtiri.

Av dessa gör Fredrik Jensen debut i TFF och det ska bli intressant att se skyttekungen från Höör. En skyttekung som mer eller mindre skolats bredvid och av en viss Mats Lilienberg…

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.