Annons

TFF vill ha målvakt från mästarna

Trelleborgs FF har hittat en lösning på målvaktsfrågan. Tanken är att låna Dembo Tourray från mästarlaget Djurgården. - Vi är långt komna i förhandlingarna och Dembo själv vill ta en allsvensk plats här i TFF, säger klubbens sportchef Jonas Brorsson.
Sport • Publicerad 4 december 2003

Brorsson har länge varit på jakt efter en målvakt. Namn som Jonnie Fedel, Kenneth Mattsson och Lee Baxter har diskuterats inom klubben. Ett lån av Dembo Tourray innebär flera fördelar: * TFF slipper betala någon övergångssumma, betalar bara Dembos nuvarande lön * Fredrik Persson får konkurrens om målvaktsposten * Om ett år kan pojklandslagsmålvakten Niclas Jeppson vara mogen för A-lagsspel - Många kanske tror att bara för att det rör sig om en spelare från Stockholm så tjänar han mycket, men han är inte så dyr att vi inte klarar det, säger Jonas Brorsson. Ulf Larsson tror på lösningen. - "Fritz" (Fredrik Persson) vill ha konkurrens och hur det än är så är även en målvakt upp och ner i sin form. Bäst får stå, så enkelt är det, säger tränaren. Dembo Tourray är 23 år och har länge ansetts som en blivande toppmålvakt. Han kom till Djurgården från Gambia 2000 men har varit utlånad till Assyriska 2001, då utsedd till superettans bästa målvakt, och halva säsongen 2002. Dembo är stor - 198 centimeter och 98 kilo - och svarar för enorma utkast och utsparkar. Publiken på Vångavallen kan få en ny publikfavorit. - Nu är Dembo i Gambia men han vill stå i en allsvensk klubb och är intresserad av att lånas ut, säger Jonas Brorsson. Enda haken är om Andreas Isaksson skulle bli flytta utomlands. Dessutom måste Djurgården först få klart med den reservmålvakt som klubben jagar. - Vi har diskuterat vilka former som ska gälla för lånet och där är det bara detaljer kvar, säger Jonas Brorsson. Mycket talar för att "Isak" inte blir proffs förrän efter EM.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons