Annons

TFF vidare till DM-final

En bra första halvlek räckte för TFF i DM-semifinalen mot Eskilsminne. Segern med 2-1 (2–0) tar laget vidare till final mot Rosengård. – Även om vi inte gör vår bästa match vill man alltid vinna, det gör gott för självförtroendet, sa Mathias Andersson, mittfältaren som gjorde comeback efter två och en halv veckas skadefrånvaro.
Sport • Publicerad 11 september 2014
Tillbaka. Mathias Andersson tvingades utgå med en lårkaka mot Trollhättan för två och en halv vecka sedan. I DM-semifinalen mot Eskilsminne var han tillbaka på mittfältet när TFF vann med 2–1.
Tillbaka. Mathias Andersson tvingades utgå med en lårkaka mot Trollhättan för två och en halv vecka sedan. I DM-semifinalen mot Eskilsminne var han tillbaka på mittfältet när TFF vann med 2–1.Foto: Foto: Anette Sjöstrand

Det var ett TFF bestående av A-lagsspelare som fått begränsat med speltid på sistone, mixat med U19-spelare som tog sig an Eskilsminne i DM-finalen.

Eskilsminne leder division två och ställde liksom TFF inte sitt starkaste manskap på benen.

Annons

Första halvlek var stabil och kryddades med två vackra mål, föregångna av två väl uppbyggda anfall.

Ett där Jonathan Asp sköt sköt 1–0 ribba in, och ett där Olivier Karekezi gjorde 2–0 på Fabian Karlssons inlägg.

TFF släppte heller inte till chanser bakåt.

Det blev sämre med den varan ju längre matchen led.

Eskilsminnes reduceringsmål hängde i luften, men kom först i den 90:e minuten.

– Jag är lite irriterad att vi inte kan avsluta matchen bättre, vi fegar ur, backlinjen faller ner och laget blir långt, sa tränaren Hannu Sirviö.

– Vi är inte helt samspelta, men kul att se att så många unga håller mot så starkt motstånd, sa Anes Mravac som spelade hela matchen i trebackslinjen.

För TFF:s del kan noteras att skadeläget ser ljust ut för tillfället.

Mathias Andersson var tillbaka på mittfältet efter sin lårkaka och Tobias Mattsson spelade 70 minuter i trebackslinjen, hans första match från start efter skadan i baksida lår.

– Första matchen med nya spelsystemet, jag tycker det kändes bra, sa Mattsson.

Annons

När DM-finalen mot Rosengård ska spelas är inte klart.

Redan på lördag tar sig TFF an Utsikten borta i division ett södra.

Maria Sällberg
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons