Annons

TFF vidare i cupen

TFF fortsätter sin segerrad. Denna gång fick IFK Hässleholm se sig slagna i svenska cupens andra omgång TFF-seger således, men den var ingalunda solklar. -Det här är jobbiga matcher, motståndarlagen är på hugget och det enda vi kan göra är att förbereda oss väl, sa tränare Anders Grimberg efter 2-1 (1-1).
Sport • Publicerad 1 maj 2003

Hässleholm fick också den start som division två-laget så väl behövde, nämligen ledningsmål. Mattias Andersson kom i friläge, Björn Levin räddade men returen hamnade turligt tillbaka till Mattias som slog in 1?0 i 19:e minuten. Därmed var TFF tvunget att jaga. Tyvärr blev det ingen utdelning, spelet före paus räckte inte riktigt till för att skapa några chanser. Inte förrän fem minuter återstod av första akten lyckades TFF komma in i Hässleholms straffområde på allvar. I halvlekens sista minut skarvade Mats Lilienberg fram en djupledspassning och Jonas Nilsson kunde behärskat slå bollen i nätmaskorna. ? Backen slängde sig och målvakten kunde inte täcka hela målet, förklarade Jonas. Mats och Jonas finner varandra väl för tillfället och ?Jonte? har nu gjort mål i samtliga tävlingsmatcher. Matchavgörandet kom sent i matchen. Uret visade 84 minuter när Jonas slog ett långt inlägg från höger. Mats Lilienberg såg bollen gå över siste försvararen och placerade in bollen. Lika enkelt som snyggt. TFF nådde inte upp till samma nivå som i de senaste matcherna. ? Det går inte att jämföra den här matchen med matcherna i superettan. Hässleholm fick ledningen och gav järnet. Vi är glada för att vi vann och för att vi slapp en förlängning. En förlängning var inte långt borta. En räddare i nöden var Mattias Kronvall som offrade sig och täckte skott i straffområdet. Skottet var hårt och Mattias var bara metern ifrån när det avlossades. Bollen tog i huvudet och Mattias tvingades utgå. ? Jag har huvudvärk, klagade ytterbacken som blödde ur mun och näsa. Han som avlossade kanonen, Peter Eriksson, var i sin tur säker på sin sak. ? Den hade gått i mål annars. Hässleholm?TFF 1?2 (1?1) 1?0 Mattias Andersson (19), 1?1) Jonas Nilsson (45), Mats Lilienberg (85) Publik: 341 Laget: Björn Levin?Mattias Kronvall (Michael Nilsson 91), Thomas Magnusson, Peter Abelsson, Patrik Svensson?Jens Sloth (Eric Fischbein 46), Kenneth Gustavsson (Fredrik Nilsson 85), Johan Laursen?Mats Lilienberg, Jonas Nilsson, Kristian Haynes

Thomas Dahlgren thomas.dahlgren@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons