Annons

TFF värvar Steen – men bara om någon lämnar

Alexander Steen är på ingående till TFF. Men för att klubben ska värva honom krävs att fler spelare hittar nya klubbadresser.
Sport • Publicerad 3 december 2004

19-årige Alexander Steen provtränar med TFF. Parterna är nära en överenskommelse, men TFF kanske inte har råd med mittfältaren.

– Det är tufft att lösa ekonomiskt. För att klara av lönekostnaden måste någon av de som fått tillåtelse att provspela med andra klubbar lämna Trelleborg, säger sportchefen Lasse Larsson.

Annons

Det är tre spelare det handlar om – Johan Laursen, Kenneth Gustavsson och Mike Owusu.

– Men samtliga har kontrakt med klubben och vi har redan en stor trupp, säger Lasse Larsson. När TA-sporten hör med spelarna är det ingen som har något konkret på gång, tvärtom.

– Jag stannar. Som det ser ut just nu är det Trelleborg som gäller, säger Johan Laursen.

Kenneth Gustavsson är inte nöjd med situationen förra säsongen. Han vill ha mer speltid nästa säsong.

– Jag måste ha ett samtal med Conny (Karlsson) först. Är jag inte med i beräkningen nästa år är det ingen idé jag är kvar. Men jag har inte haft samtalet än och vi får se vad som händer, säger Kenneth.

Mike Owusu säger att han är sugen på spel i någon annan klubb.

– Men jag har ett år kvar på kontraktet och har inte haft en ordentlig grundträning på två år. Därför kör jag på här och får se vad som händer, det blir något till sommaren i så fall, säger Mike Owusu.

Ingen i trion som är högaktuell för en annan klubb således. En lösning skulle vara om Justice Christopher hittar en ny klubb.

– Vi har räknat in honom i lönekostnaden, men vi tror att han lämnar klubben. Han vill inte spela i superettan och hans agent borde jobba stenhårt för att hitta en ny klubb åt Justice, säger Lasse Larsson.

Sedan flera veckor tillbaka har TFF förhandlat med Andreas Tegström från Husqvarna. Via sitt ombud har den 25-årige anfallaren lämnat ett motbud.

Annons

– Det är saftigt. Det kan innebära att vi får leta efter någon annan men först inväntar vi styrelsemötet på tisdag, säger Lasse Larsson.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons