Annons

TFF värvar målvakt från Torn

TFF har gjort klart med en ny målvakt. Philip Mårtensson från division ett-laget Torns IF har skrivit på för två år. ”Jag har väntat ett tag på att ta nästa steg så det känns riktigt bra”, säger nyförvärvet.
Fotboll • Publicerad 2 januari 2019
Philip Mårtensson provtränade med TFF förra vintern. Nu tar han steget från Torn till TFF.
Philip Mårtensson provtränade med TFF förra vintern. Nu tar han steget från Torn till TFF.Foto: Tomas Nyberg

Förra vintern provtränade Philip Mårtensson med TFF. Men han hade då kontrakt med Torn i ett år till. Nu väljer TFF att kontraktera den 25-årige målvakten.

– Jag har väntat ett tag på att ta nästa steg så det känns riktigt bra, säger Philip Mårtensson till TA-sporten.

Annons

Han kan nu koncentrera sig på fotbollen och kommer att tills vidare sluta sitt arbete som plåtslagare.

– Det kommer bli fruktansvärt skönt att ändra livssituationen på det här sättet. Vi fick även barn i somras så det har varit tufft att få ihop tiden ibland med både jobb och familj och fotbollen. Nu tror jag också att jag kan kräma ur de här sista procenten, säger Philip Mårtensson.

Han har under säsongen varit med i TFF:s målvaktsträning under Jonnie Fedel.

– Jag har varit med när jag har kunnat. Det har utvecklat mig extremt mycket och det har varit väldigt värdefullt för mig, säger Philip Mårtensson.

– Vi har följt honom under året både i Torns matcher och i träning med oss. Han har gjort det väldigt bra under året och är nu redo för nästa steg, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i TFF.

Philip Mårtensson har tillhört Torns IF sedan 2017. Tidigare har han spelat i BK Olympic, LB07 och BK Vången. Fotbollskarriären började i Eriksfälts FF.

2017 blev han utsedd till bästa målvakten i division två.

I år gjorde hans lag Torns IF succé som nykomling i division ett södra och var länge med i toppen. Laget slutade till sist femma.

Mårtenssons insatser gjorde att fler klubbar var intresserade av honom.

– Det har funnits lite intresse, bland annat från klubbar på samma nivå som TFF. Men det känns rätt att gå till Trelleborg. Sedan i somras bor jag också i Vellinge så det underlättar också, säger Philip Mårtensson.

Annons

Han debuterade i BK Vången som 16-åring och har sedan utvecklats steg för steg.

– Jag har gått från sexan till ettan på sex år så det har gett mig rutin och jag har snabbt kunnat anpassa mig till nästa nivå, säger Mårtensson, som fyller 26 år i september.

Tränaren Kristian Haynes är nöjd med nyförvärvet.

– Philip är en målvakt med bra spelförståelse och som med sina 188 centimeter har en bra räckvidd. Dessa egenskaper har han verkligen visat prov på under de senaste säsongerna. Det ska bli spännande att se och följa Philips utveckling med ännu bättre förutsättningar, säger Kristian Haynes i ett pressmeddelande.

TFF har nu två målvakter kontrakterade till nästa säsong, Philip Mårtensson och Merlin Nuhanovic. Men klubben kan värva en målvakt till.

– Det kan bli en målvakt till om allt känns rätt, säger Mattias Kronvall.

Philip Mårtensson räds inte ytterligare konkurrens.

– Jag kommer att träna stenhårt för att utvecklas. Det är bara hårt jobb som gäller oavsett vem de tar in. Jag vill ta upp kampen och spela matcher, säger Philip Mårtensson.

Philip Mårtensson när han provtränade med TFF för ett år sedan.
Philip Mårtensson när han provtränade med TFF för ett år sedan.Foto: Tomas Nyberg
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons