Annons

TFF värvar – Isak klar

TFF, på nedflyttningsplats i allsvenskan, värvar nytt innan transferfönstret stänger på lördag. Klubben har gjort klart med 19-årige försvararen Isak Jönsson från BK Olympic, som tidigare i sommar provspelat med laget.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2018
Isak Jönsson hälsas välkommen till TFF av klubbdirektören Mattias Kronvall.
Isak Jönsson hälsas välkommen till TFF av klubbdirektören Mattias Kronvall.

Som TA-sporten tidigare rapporterat var TFF intresserade av den reslige mittbacken. Nu har parterna nått en uppgörelse. Isak Jönsson, som tränade en vecka med laget och spelade U21-matchen mot Helsingborg tidigare i sommar, har skrivit på ett kontrakt på 3,5 år.

– Det har gått snabbt och effektivt. Jag ville ha ett långt kontrakt så att jag känner att jag kommer att få chansen, säger Isak Jönsson, som tidigare under säsongen även provtränat med Kalmar FF, Öster och Värnamo.

Annons

– Det rätt val att gå till TFF. Gruppen, stilen, klubben... Det känns som en klubb man vill vara i, säger Isak Jönsson.

Vad är målet framöver?

– Fram till nu har det ju varit att spela till sig ett kontrakt. Nu är målet att få spela. Allsvenskan känns som ett stort steg, men jag tvivlar inte en sekund på att jag håller på den nivån, säger den 194 centimeter långe mittbacken, som på onsdagen gjorde sin första träning med laget som kontrakterad spelare.

– Isak är en spelare vars profil stämmer väl överens med det vi i Trelleborgs FF söker hos en spelare. Han är talangfull med tydliga karaktärsdrag i inställning och attityd. Dessutom är han, trots sin unga ålder, redan fysiskt stark och han har stor utvecklingspotential. Helt enkelt många bra egenskaper som passar väl in i rollen som mittback hos oss, säger Patrick Winqvist, tränare i TFF i ett pressmeddelande.

Klubbdirektören Mattias Kronvall är nöjd över att ha skrivit kontrakt med ytterligare en ung talang med lokal anknytning.

– Isak är en spelare som vi haft ögonen på ett tag. Han är ung och med sin stora talang och lokala anknytning är han helt rätt för oss. Det kommer bli spännande att följa hans utveckling framöver, säger Mattias Kronvall.

Kontraktet sträcker sig till och med 2021.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons