Annons

TFF värvar Erik Andersson

I stället för ett fortsatt lån från Malmö FF har TFF värvat Erik Andersson, som skrivit på ett treårskontrakt med klubben.
Fotboll • Publicerad 9 januari 2018
Erik Andersson i matchen mot Gefle förra året.
Erik Andersson i matchen mot Gefle förra året.Foto: Björn Lindgren/TT

Att Erik Andersson skulle fortsätta i TFF var inte så överraskande. Men nu har han blivit TFF:s spelare på riktigt.

Den 20-årige mittfältaren, som spelat i TFF de två senaste säsongerna, har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Annons

– Vi har nått en bra lösning med Malmö och en lösning alla tre parter är nöjda med, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall, till TA-sporten.

– Vi har diskuterat fram och tillbaka vad som är bäst för Erik och bra dialoger har gjort detta möjligt, fortsätter Mattias Kronvall.

Erik Andersson är nöjd med att bli TFF:s spelare på riktigt. Han hade ett år kvar på sitt kontrakt med de svenska mästarna.

– Verkligen kul. Jag tror att detta blir väldigt bra för min del. Jag trivs väldigt bra i Trelleborg med alla spelare i laget och med klubben. Jag tror att detta samtidigt blir bra för min utveckling, säger Erik Andersson, till TA-sporten.

Erik Andersson har IK Wormo som moderklubb och flyttade 2012 till Landskrona Bois. Där debuterade han i superettan redan som 15-åring och blev samtidigt den yngste målskytten någonsin i serien. Efter tre säsonger i Landskrona skrev han på ett fyraårskontrakt för Malmö FF, där han alltså fått begränsat med speltid och därför varit utlånad till TFF i två år.

– Vi har gjort en rolig resa och det ska bli kul att fortsätta att vara med på den. Nu är det bara att ta nya tag, säger Erik Andersson.

Erik är en lugn och bra kille som visat styrka och målmedvetenhet i sin återfas efter skadan. Han behöver regelbunden speltid och det är inte något vi kan garantera att han får hos oss. Vi har en god dialog med Trelleborg som har visat stort intresse för Erik och vi är överens om att gå skilda vägar, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson, till Malmö FF:s hemsida.

TFF är nu klara med det centrala mittfältet, meddelar Mattias Kronvall.

Fem centrala mittfältare finns nu i truppen. Förutom Erik Andersson även Robin Nilsson, Johan Brannefalk, Hugo Andersson och nyförvärvet från Degerfors Sebastian Ohlsson.

– Nu bygger vi långsiktigt på det centrala mittfältet. Robin (Nilsson) har två år kvar, Sebastian (Ohlsson) två plus ett år och Erik nu tre år. Det känns väldigt bra, säger Mattias Kronvall.

Annons

Han för diskussioner med fler nyförvärv.

– Nu har det börjat röra på sig, det tog fart nu efter jul- och nyår, säger klubbdirektören.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons