Annons

TFF vann i premiären

TFF besegrade Värnamo med 3–1 (2–1) i säsongens första träningsmatch. Fem U19-spelare fick chansen och imponerade. En av dem, Noah Christoffersson, blev också målskytt.
Fotboll • Publicerad 27 januari 2018 • Uppdaterad 28 januari 2018
TFF-Värnamo. TFFs Zoran Jovanovic i kamp om bollen med en Värnamo spelare.
TFF-Värnamo. TFFs Zoran Jovanovic i kamp om bollen med en Värnamo spelare.Foto: Tomas Nyberg

TFF fick en pangstart på säsongen. Redan efter sex minuter stod det 2–0.

Zoran Jovanovic stötte in 1–0 i tredje minuten efter ett högerinlägg från nyförvärvet Victor Nilsson.

Annons

Tre minuter senare sprintade sig U19-spelaren Noah Christoffersson loss på en djupledsboll och lyfte in 2–0.

– Det var kul att få göra mål. Jag hann inte tänka så mycket när jag fick läget. Det är alltid nervöst när man ska starta men det kändes bra, säger anfallaren som fyller 19 år i maj.

Noah Christoffersson spelade tre minuter mot Assyriska i Svenska cupen förra året, men nu fick han lite mer tid på sig i A-laget.

TFF började väldigt bra och första tjugo minuterna hade laget ett stort övertag på motståndarna från superettan.

Efter sitt mål hade Noah Christoffersson två lägen till som kunde resulterat.

– Vid ena läget skulle jag skjutit lite tidigare så hade det blivit ett mål till, säger Noah Christoffersson, som var farlig i djupet.

Noah Christoffersson gratuleras av kompisen Felix Hörberg efter att han gjort 2–0.
Noah Christoffersson gratuleras av kompisen Felix Hörberg efter att han gjort 2–0.Foto: Tomas Nyberg

– Vi sårade dem väldigt bra i början av matchen. Noah löpte mycket och Zoran hittade ytan. Det var piggt och bra passningsspel, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Förutom Noah Christoffersson fick även Felix Hörberg starta matchen. U19-spelaren spelade högermittfältare i första halvlek. Elva minuter efter paus fick han komma in igen, då som släpande anfallare, eftersom Zoran Jovanovic då fick gå ut efter en smäll, men 1–0-skytten ska inte ha blivit skadad.

Efter den fina TFF-starten kom Värnamo in i matchen och i den 37:e minuten kom reduceringen efter taffligt försvarsspel från hemmalaget efter ett vänsterinlägg.

TFF gjorde sju byten i paus och endast målvakten Dennis Petersson spelade 90 minuter.

Annons

En av dem som kom in till andra halvlek var U19-spelaren Emil Johansson, som bara är 17 år. Högerbacken imponerade stort under sina 45 minuter.

Sista tolv minuterna bildade U19-spelarna Samuel Fröjdh och Filip Månsson mittbackspar och de löste uppgiften bra.

I 88:e minuten sköt Salif Camara Jönsson distinkt in 3-1 strax utanför straffområdet och fastställde slutresultatet.

Patrick Winqvist var nöjd med premiärmatchen.

– Vi vinner matchen och vinner bägge halvlekarna, det var viktigt. Det blev 3–1 mot Värnamo i första träningsmatchen förra året också så det kan vara ett gott tecken, säger tränaren.

– Att vinna en premiär ger en bra känsla, framförallt när vi luftar många spelare. Rätt spelare, forwards, gör mål och sedan är det bud på fler mål.

– Vi får springa rätt mycket i andra halvlek men vi kände en trygghet i vårt spel och det var viktigt, fortsätter Winqvist.

TFF spelade 4-3-3 i första halvlek. Och ett 4-4-2-spel i andra halvlek.

– Vi ser en viss problematik i 4-4-2, att vi blir lite låsta både offensivt och defensivt i våra positioner. Vi ska vara flexibla framöver i vårt spel beroende på rollerna som spelarna spelar, man behöver inte bli så låst på vad det heter i siffror, säger Patrick Winqvist, som var nöjd med insatserna från de unga spelarna.

– Det var ett riktigt glädjeämne. Jag har väldigt mycket gott att säga om de unga. De gjorde det väldigt bra. Jag är jättenöjd med dem, de har även skött sig bra i träning, säger Winqvist som öppnar för att U19-spelarna ska få chansen igen.

Erik Andersson spelade de första 45 minuterna för TFF.
Erik Andersson spelade de första 45 minuterna för TFF.Foto: Tomas Nyberg
Annons

TA twittrade från matchen. Det kan du läsa här.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons