Annons

TFF vände till seger mot Gais

Tre mål under sista kvarten gav Trelleborgsseger.
Sport • Publicerad 31 oktober 2010
Foto: ERIK ABEL / SCANPIX

TFF stortrivs på Gamla Ullevi. 3–1-segern mot Gais var fjärde raka fullpoängaren på lyckoarenan. Kristian Haynes var segerorganisatören när TFF tog tredje raka och avancerade till femte plats i allsvenskan.

Underläge med 0–1 i paus mot IFK Göteborg i måndags. 

Annons

Underläge med 0–1 mot Gais på lördagen.

TFF lyckades vända och vinna den här gången också.

Snacka om lyckoarena för TFF som innan den här veckan var ett av de sämsta bortalagen i allsvenskan.

– Gamla Ullevi i oktober  är en alldeles underbar arena att spela på, sa TFF-tränaren Tom Prahl och sken som en sol i höstmörkret.

Men den här gången såg TFF inte ut som ett vinnarlag. Lagets anfallsspel saknade udd och passningarna var inte precisa nog.

Händelserna i den 75:e minuten blev direkt matchavgörande.

Först gjorde Viktor Noring en benparad på Joel Johanssons friläge. I anfallet därpå kapades Marcus Pode av Gaisbacken Fredrik Lundgren. Påföljden blev frispark strax utanför straffområdet och rött kort för Lundgren.

Mattias Adelstam sköt frisparken i muren och returen fiskades upp av Kristian Haynes som vände runt och säkert placerade in 1–1.

Fem minuter senare slog Haynes till igen efter att ha vunnit bollen på egen planhalva.

– Jag höll i den, tittade upp och spelade Magnus Andersson som spelar tillbaka. Jag får den lite bakom mig men får en bra förstatouch.

Annons

Avslutet satt säkert i Dime Jankulovskis vänstra hörn.

– Första gången jag gör två mål i allsvenskan, sa Haynes, den TFF:are som förmodligen glänst allra mest under TFF:s remarkabla uppryckning efter VM-uppehållet.

– Jag var jävligt under isen i våras. Jag fick flytta runt på olika platser och kom aldrig in i det. Det här är en lite revansch, just nu flyter det på riktigt bra. 

Ett tokoffensivt satsande Gais öpnade för blottor i slutminuterna. Magnus Andersson utnyttjade en av dem när han dundrade in 3–1 på Ibrahim Koromas passning.

Spelmässigt var TFF-insatsen mot Gais inte i paritet med den mot Blåvitt i måndags.

– Vi var inte bra i dag, men vinner ändå. Det också en styrka, vi kan ju inte spela som mot Göteborg i varje match, sa Joakim Nilsson.

Varför är ni så bra på Gamla Ullevi?

– Rätt mycket tillfälligheter skulle jag nog säga. Här är gemytiskt, sa Nilsson och fick frågande blickar av lagkamraterna.

– Det var inte så mycket som talade för att vi skulle vända. Vi tar vara på de situationer som finns, sa TFF-tränaren Tom Prahl.

Med sina 41 poäng har TFF nått upp till fjolårets poängskörd. Det finns alla chanser att förbättra 2009 års niondeplats, men mot Örebro är mittbacksparet Yousef Fakhro och Tuomo Turunen avstängda.

– Vi har haft en fantastisk höst. Det är ett härligt go i laget, det är Trelleborg, vi ger oss inte. Surt med den usla våren, annars hade vi varit med däruppe, sa Kristian Haynes.

Mia Sandgren
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons