Annons

TFF utskåpat på Råsunda

Innan matchen mot Djurgården i går fanns fortfarande en liten chans till allsvenskt spel 2005 för TFF. Men laget såg ut att redan ha gett upp. Djurgården gjorde vad som behövdes och vann med 5–0. "Vi tacklar mer på träning än vi gjorde i första halvlek", sa Conny Karlsson.
Sport • Publicerad 27 september 2004
Skilda världar. Väldigt mycket Djurgården och ytterst lite TFF. Det var vad det handlade om på Råsunda när Djurgården krossade ett svagt TFF. Här jublar järnkaminerna efter ett mål medan Trelleborgs Patrik Svensson deppar. BILD:PRESSENS BILD
Skilda världar. Väldigt mycket Djurgården och ytterst lite TFF. Det var vad det handlade om på Råsunda när Djurgården krossade ett svagt TFF. Här jublar järnkaminerna efter ett mål medan Trelleborgs Patrik Svensson deppar. BILD:PRESSENS BILDFoto: 

TFF bör nog akta sig för att pricka stolpen i början av kommande matcher. Mot Halmstad senast var det Jens Sloth som gjorde det i matchinledningen och då blev det 4–0 till HBK. I den tredje minuten i går tog Thomas Magnussons mäktiga frispark från mitten av offensiv planhalva i Pa Dembo Tourays vänstra stolpe. 5–0 till Djurgården.

Men det hade nog inte spelat någon roll om Magnussons kanon gått in. TFF uppträdde bräckligt och är en skugga av det lag som med mersmak klarade 2–2 mot de regerande svenska mästarna på Vångavallen i premiären i våras.

Annons

"Hej bönder" sa en banderoll på Råsundas läktare. Inget ont om bönder men enligt traditionen ska de ju vara lite bortkomna, vilsna och sävliga när de är på besök i storstan. TFF gjorde inget för att ta död på sådana fördomar. När Djurgården fick en hörna i sjätte minuten hann bollen studsa en gång i straffområdet innan Andreas Johansson tilläts nicka in 1–0.

Då rasade allt för TFF. 35 minuter senare stod det 4–0 och samtliga mål föregicks av rena individuella misstag eller passivt handlande i största allmänhet från TFF.

Efter paus kom en uppryckning och det i kombination med att hemmalaget slog av på takten gjorde att det stannade vid 5–0.

– De slår av på takten och det var nog tur för oss för annars kunde det ha blivit riktigt förskräckligt, sa tränaren Conny Karlsson som inte gjorde några försök att snacka bort det alla sett.

– Framför allt i första halvlek blev vi avklädda in på bara skinnet. Men det är så när man är i den tabellsituation vi är, man behöver lite flyt och medgång och Thomas stolpskott var väl vår chans. Strax därefter får ju de 1–0 på sin första chans och minsta lilla motgång gör att inte vi orkar resa oss. TFF spelade 4–5–1 med ett nykomponerat innemittfält bestående av Eric Fischbein, Kenneth Gustavsson och Tomas Razanauskas.

– Det vi var rädda för på förhand var att vi hade för många tungfotade mittfältare som skulle ge Djurgården för mycket plats och det var precis vad som hände, analyserde Conny Karlsson.

Justice Christopher har inte gjort någon succé i TFF men i går fanns ändå ett hål efter honom på mittfältet.

Eric Fischbein, som efter matchen mot Halmstad talade om en snabb revansch, fick ut lite av sitt kunnande och missade dessutom en straff vid ställningen 4–0.

Conny Karlsson pratde om uteblivet flyt men från sidan såg det mer ut som att det var hjärta som saknades.

– Det säger man nästan om alla lag som är i den situation vi är i. Jag tror absolut inte att det saknas motivation och hjärta men vi spelar med brustna hjärtan. Det ser illa ut men det handlar om dåligt självförtroende. Vi blir fega och vågar inte gå in i situationerna. Vi tacklar mer på träning än vi gjorde här i dag. Alla TFF:s lagdelar överglänstes med råge av motsvarande i Djurgården. Stephen Ademolu gjorde vad han kunde med de få bollar han fick och Patrik Redo kom till inlägg från sin högerkant vid några tillfällen. Mike Owusu stängde till på Djurgårdens högerkant när han kom in efter paus.

Annons

Målvakten Fredrik Persson lämnades i sticket av sina försvarare men hade tagit ett par bollar om han spelat på toppen av sin kapacitet.

I teorin finns fortfarande en chans till allsvenskan nästa år. Men bara i teorin.

– Så länge den chansen finns ska vi i alla fall slåss om det, sa Conny Karlsson.

Nu återstår fyra omgångar av allsvenskan och TFF-tränaren har att fundera över om det ska krigas om varje poäng eller om framtidsspelare i större utsträckning ska ges möjlighet att få allsvensk rutin.

– Det är någonting vi får värdera under veckan som kommer. Men vi måste tänka på att vi har ett ansvar gentemot publik och andra lag.

Jonas Gustafsson

FOTBOLL STOCKHOLM
FOTBOLL STOCKHOLM
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons