Annons

TFF utklassat av blåvitt

TFF:s allsvenska saga kan vara på väg att ta slut - ännu en gång. Så drastiskt kan man uttrycka sig efter gårdagens utklassning på Gamla Ullevi, där TFF var mil ifrån att ta poäng av ett hungrigt Blåvitt.
Sport • Publicerad 12 juli 2004
BILD: PRESSENS BILD
BILD: PRESSENS BILDFoto: 

2-0 (2-0) slutade matchen men det kunde gått långt värre om inte Fredrik Persson i målet storspelat och bara i slutminuterna gjorde han två superräddningar och till detta skall läggas en missad Göteborgsstraff. Man kan också uttrycka skillnaden lagen emellan med ett enda namn; Peter Ijeh! Nu visade han hemmapubliken vilken målskytt han är och gjorde båda sina första spelmål för Blåvitt sedan övergången från MFF och även om han brände straffen i slutminuten - han sköt utanför målet - stod han för en helgjuten insats. TFF av i dag är ett lag totalt utan anfallsudd och denna gång provade Ulf Larsson med Kennet Gustavsson på topp och det blev till - absolut ingenting. Kristian Haynes är en skugga av vårformen och även om han snurrade en del på kanten under första halvlek skapade trollerierna inte en enda chans av värde. Av anfallsspelarna var nu Patrik Redo den ende som visade vilja och kraft att gå rakt på mål och även om inte ens han kom till något riktigt avslut visade han åtminstone vilja att åstad-komma något. Det är så klart inte bara forwards som bär skulden till det andefattiga spelet framåt och i går fungerade heller inte mittfältet bakom. Jens Sloth och Johan Laursen sprang och sprang men allt löpandet gav ingen effektivitet utan tvärtom. Många gånger bröt man förtjänstfullt kring mittcirkeln men en missad passning i nästa skede gav istället Göteborg en kontringsmöjlighet. Mycket negativt, tyvärr och det är inte slut på eländet utan för ovanlighetens skull var även försvarsspelet darrigt, där dock Peter Abelsson hade otur vid Ijehs 1-0-mål. Han tog ett felaktigt beslut kring mittplan i den 34:e minuten och missen gjorde att göteborgaren kunde springa solo mot Fredrik Persson och en enkel undanläggning ställde "Fritz". - Där gav vi i princip bort matchen. Vår chans var att vara med i matchen till pausen, menade Ulf Larsson på presskonferensen efter matchen. Ulf prisade Göteborg i stort och speciellt det fina kantspelet men han ville också framhålla det egna laget: - Oavsett resultatet tycker jag ändå att vi som lag visar på god moral. Vi sålde oss dyrt och vi tar mycket positivt med oss till HIF-matchen! Göteborgstränaren, Bosse Johansson, kunde hålla med Ulf, när han pratade om TFF:s fina upptakt i den andra halvleken och i stort summerade han rätt och riktigt så här: - Vi inledde strålande och de första tio minuterna var det nästan spel mot ett mål. tittar man dessut-om på chanserna totalt sett kunde vi ha gjort minst sex mål.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons