TFF utklassade seriekonkurrenterna

6–2 (3–1) mot Kristianstads FF var väl kanske den första riktiga värdemätningen för ”nya” TFF och det är, så klart, ett resultat som inger respekt även hos övriga seriekonkurrenter.
Sport • Publicerad 2 mars 2013
Foto: 

Ett resultat som kan vara guld värt att ha med till premiären borta mot Halmia – som kommer till ettan nerifrån. Resultatet ger ju också vid handen att Trelleborgs FF inte verkar helt utsuddad som aktad fotbollsförening ute i landet, även om man slarvat bort möjligheten att tillhöra den yttersta svenska fotbollseliten.

Bakom 6–2 finns ändå både plus och minus och konstigt vore det väl annars och speciellt som Anders Grimberg & Jimmi Olsson – som tränare – är mitt inne i en viktig period, där man slipar detaljer på varje träningspass. Och där laget långt i från är inspelat, även om det nu handlade om femte träningsmatchen.

– Jag är givetvis nöjd i stort och till det bidrar bland annat att vi visar upp kvicka fötter, att Linus Olsson gör mål i fjärde matchen, Saman Ghoddos andra halvlek och att Dawda Ngum periodvis visar upp ett stort spel. Till det negativa hör, att flera ibland fattade för långsamma beslut och i och med det kunde Kristianstad också skapa en hel del kontringar. Under långa stunder såg man också att deras passningsspel var snabbare än vårt, summerar Anders Grimberg direkt efter matchen.

Lisa Kron
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.