Annons

TFF utan chans i Halmstad

En halvlek, sen orkade inte TFF stå emot ett Halmstads BK på spelhumör. "Vi visade ingen bra karaktär, får inte gå ner oss bara för att man missar en tackling", sa Reynir Leosson efter 0– 3 (0– 1) mot HBK.
Sport • Publicerad 26 februari 2006

Islänningen hade en tuff uppgift när han ställdes mot landsmannen Gunnar Heidar Thorvaldsson, fjorårets allsvenska skyttekung.

Mittbacken klarade sig bra, tillhörde en av de bättre utespelarna i TFF.

Annons

– Tycker vi var på samma nivå som Halmstad i första halvlek. Men i andra var vi dåliga.

Varför?

Det var vår tredje match på en vecka, kanske är det förklaringen. Vi visade ingen bra karaktär, får inte gå ner oss bara för att man missar en tackling.

Du pratade med Thorvaldsson, vad pratade ni om?

– Om hur vi trivs i Sverige, men han sticker nog utomlands snart. Vi känner varandra sedan tidigare, har mött varandra hemma på Island några gånger , bland annat i en seriefinal i en match där vi vann ligan 2001.

Men den här gången stod Thorvaldsson som segrare och han fastställde slutresultatet i 60:e minuten när Halmstad spelat ut TFF-försvaret inne i boxen. Där brast det ordenligt i markeringen. Matchen kunde ha fått en annan matchutveckling.

I en märklig situation i matchinledningen vinkade assisterande domaren för offside, vilket en HBK-försvarare såg och slog undan bollen med handen. Huvuddomaren blåste då för straff vilket ledde till vilda protester.

Michael Mensah var sugen på att göra sitt fjärde mål på lika många träningsmatcher, men straffen räddades av Conny Johansson.

– Vi har inte diskuterat vem som ska bli straffskytt. Men Mike snodde straffen senast (1– 0-målet mot Landskrona). Lika bra som han gjorde det då, lika dålig var den här – även om de slogs på samma ställe, sa Conny Karlsson. Han fick se sitt lag släppa till en handfull riktigt heta situationer, förutom de tre målen. TFF skapade endast halvchanser.

– Halmstad är ett bra allsvenskt lag. Det går fortare, är intensivare. Vi såg skillnaderna i agerandet, sa Conny.

Annons

Vad består skillnaderna i?

– Vi är långsammare och därmed omständligare. Det märks att vi inte är hundra i topp, spelet blir stressat och vi löser inte situationerna. Men det här var vår tredje match på kort tid.

Halmstad kunde luckra upp TFF-försvaret, och särskilt då i andra halvlek när tempot skruvades upp.

– Vi fick oss en ordentlig genomkörare och det var nyttigt. Positivt då?

Patrik Redo visar fortsatt fin försäsongsform. Han flyttade ner till en högermittfältspositon under de sista 25 minuterna och serverade några fina inlägg som lagkamraterna dessvärre inte klarade att utnyttja.

Fredrik Persson, klart bäste trelleborgare, räddade laget undan en storförlust.

Tre frilägesräddningar fanns på hans konto och dessutom en svettig parad där han nöp bollen vid sin högra stolpe.

– Fritz ser riktigt stabil ut. Reaktionssnabb och tar för sig i straffområdet, berömde Conny Karlsson.

Martin Falkenby

TFF:s försäsong

Annons

BK Frem 2– 1

Bunkeflo 2– 2

Landskrona 4– 2

Halmstad 0– 3

Nästa match: Öster på lördag 13.00 i Anderslöv

Halmstad– TFF 3– 0 (1– 0)

1– 0 (38) Martin Fribrock, 2– 0 (53) Tommy Jönsson, 3– 0 (60) Gunnar Heidar Thorvaldsson

TFF: Fredrik Persson-Axel Kjäll, Christian Augustsson, Reynir Leosson, Thommie Persson (Patrick Nilsson 46)-Alexander Steen (Toni Bahtiri 65), Mattias Thylander, Jonas Bjurström (Charles Anderson 74), Holmar Örn Runarsson (Jimmie Augustsson 46)-Patrik Redo, Michael Mensah

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons