Annons

TFF uppvaktar Jesper Ljung

TFF har hört sig för hos allsvenska Landskrona Bois om möjligheten att knyta mittfältaren Jesper Ljung, 29, till sig. Ljungs kontrakt med Bois går ut 30 juli och då han inte skrivit på något nytt har han petats ur både startelvan och truppen.
Sport • Publicerad 25 juli 2003

- Han är ett avslutat kapitel för vår del, säger Landskronas fotbollsansvarige Issa Manglind. - Då Jesper inte kan komma överens med Bois så är han förstås intressant för oss, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson. - Det är en etablerad allsvensk spelare som är skadefri, en konstruktiv mittfältare och en bra passningsspelare. Har Christian Karlssons nej fått er att flytta fram positionerna? - Vi har gått vidare till nästa ruta. Vi är inne i ett skede där vi diskuterar hur hårt vi kan gå fram och vad ekonomin tillåter. TFF ser om sitt hus. Nyckelspelare som Jonas Nilsson, 33, Mats Lilienberg, 33, och Peter Abelsson, 26, har alla kontrakt som går ut efter säsongen. - Frågan är också vilken filosofi klubben ska arbeta utifrån. Är det etablerade spelare som ska värvas eller är det är yngre och mer oprövade med framtiden för sig. Det här är en diskussion som många hjärnor är involverade i, säger Per-Anders Abrahamsson. TFF har det senaste året haft framgång både med värvningar av oprövade spelare som estländarna Vitali Gussev och Andrei Tjunin och med mer etablerade som Mats Lilienberg. Och nu kan alltså ännu en i kategorin "etablerade" vara på väg. Jesper Ljung har förutom i Landskrona också spelat allsvenskt i Helsingborg. På meritlistan finns även 14 U21-landskamper. TA har förgäves sökt Jesper Ljung. - Vi har pratat med Jesper och han verkade mycket intresserad av oss, säger TFF-ordföranden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons