Annons

TFF tvistar vidare

Länsrätten höll med Skatteverket om att två spelare jobbat svart för TFF på 90-talet. Både TFF och en av spelarna har nu överklagat till kammarrätten. "Vi vet att vi kan få rätt", säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson.
Sport • Publicerad 12 maj 2004

Som Trelleborgs Allehanda tidigare berättat anser länsrätten i en dom från mars i år att de båda fotbollsspelarna Dragan Drljaca och Amir Teljigovic till viss del jobbade svart under sin tid i TFF på 90-talet. Såväl spelarna som TFF eftertaxeras därför och för TFF rör det sig om en halv miljon kronor. TFF och klubbens före detta målvakt Dragan Drljaca har nu överklagat länsrättens dom till kammarrätten. - Vi vet att vi kan få rätt. Lagstiftningen är luddigt skriven och kompetensen hos de som hanterar de här sakerna ökar normalt i högre instanser, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson. Dragan Drljaca kom till TFF 1997 och under det året och följande två år betalade TFF, utöver ordinarie lön, ut sammanlagt 730 000 kronor till ett ombud i Stockholm, pengar som ombudet skulle slussa vidare till Drljacas jugoslaviska klubb Zeljeznik som betalning för Drljacas övergång till TFF. Emellertid, menar länsrätten, hamnade 526 500 kronor av dessa i stället så gott som omgående på Drljacas konto och på liknande sätt ska det ha gått till i fallet Amir Teljigovic. Av de 526 500 kronorna hävdar Drljaca att han själv behållit 231 000 kronor, en löneskuld som Zeljeznik haft till honom, och skickat resterande till nämnda klubb. Det tror dock inte Skatteverket och länsrätten som menar att pengarna var lön för Drljacas tjänster i TFF, det vill säga svart lön. När affärerna gjordes upp var Gunnar Persson ordförande i TFF men när det hela blev en rättssak hade Bo Forsén tagit över. Och den numera före detta ordföranden Forsén har inte mycket till övers för hur skatteverket och länsrätten ser på saken. - Det som är så upprörande är att skattemyndigheten inte har kunnat bevisa något. Det här saknar all rim och reson! Forsén menar att bara för att spelarna fått in pengar på sina konton så betyder inte det att de kommer från TFF och framför allt att TFF inte kan hållas ansvarigt. - Vad hade hänt om de fått in två miljoner i stället? Det faktum att TFF betalade till ombudet och Drljaca i stället för att skicka övergångssumman direkt till Zeljeznik i Jugoslavien berodde, enligt Drljaca och TFF, på att Jugoslavien under den aktuella perioden var föremål för sanktioner och att Drljaca och/eller ombudet därför personligen måste lämna över pengarna. TFF:s linje har hela tiden varit att man handlat i god tro och att det hela är en sak mellan spelarna och deras klubbar i dåvarande Jugoslavien. - Det är ingen linje, det var så det var, säger Bo Forsén.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons