TFF tvekar trots bra testspel

TFF:s jakt på förstärkning är i full gång. 2–0 mot Halmstad var ett lyckat test för provspelarna. – Dom får med beröm godkänt, säger tränaren Alf Westerberg.
Sport • Publicerad 9 juli 2010
Mittbackslösning. Joakim Askling är en het kandidat att förstärka TFF. "En rese i försvaret", säger TFF-tränaren Alf Westerberg. Det verkar också målvakten Fredrik Persson tycka.
Mittbackslösning. Joakim Askling är en het kandidat att förstärka TFF. "En rese i försvaret", säger TFF-tränaren Alf Westerberg. Det verkar också målvakten Fredrik Persson tycka.Foto: Claes Nyberg

Jakten på nya spelare fortsätter. En försvarsspelare står fortfarande högst på önskelistan, men klubben är även öppen för spelare på andra positioner. Den här veckan är tre på besök: 20-årige mittbacken Joakim Askling som tillhör italienska Serie B-klubben AlbinoLeffe, 23-årige mittfältaren Robin Sjöö från Karlskrona och den 24-årige kongolesiske anfallaren Ange N’Silu som tidigare spelat i bland annat franska Le Havre, schweiziska Lausanne och amerikanska DC United.

Sjöö skadade vaden på träningen innan match och fick avstå spel, men de andra två gjorde bra i från sig i matchen mot HBK.

– Man kan säga att ingen av dem försämrade sina chanser, summerar Westerberg.

Ange N’Silu stod för båda Trelleborgs mål.

– Det första var ganska överraskande, vilket kännetecknar en riktig målskytt. Ange N’Silu har den näsa för mål som vi hade hoppats på. Men han var ju inte med i spelet så mycket, säger Alf Westerberg.

– Mitt jobb är att göra mål och jag är väldigt glad att jag lyckades i den här matchen, säger Ange N’Silu.

Kongolesen fick spela samtliga nittio minuter och gjorde utöver sina två mål inte så mycket väsen av sig.

HBK:s startelva var kanske inte allt för skrämmande, men hallänningarna ställde upp med en del meriterade namn som Tommy Jönsson, Alexander Prent och Emir Kujovic.

Ett hygglig test, alltså.

Joakim Askling parades ihop men nyförvärvet Ibrahim Koroma och duon skötte sig ganska bra.

– Stundtals är det backlinjen som håller oss inne i matchen. Askling är en rese i försvaret. Han är bra i duellspelet och visar fin spelförståelse några gånger då han hittar bra uppspel, säger Alf Westerberg.

– Det känndes ok, jag blev lite trött i andra halvlek. Det märks att jag är matchotränad, säger Joakim Askling.

Stockholmaren lämnade Djurgården under sommaren 2008 för spel i italienska AlbinoLeffe.

Askling har tränat med A-truppen, men några matcher i Serie B har det ännu inte blivit.

Därför vill klubben nu låna ut honom.

– Trelleborg lockade eftersom jag måste få speltid och jag vet att Tom Prahl är en riktigt bra tränare.

Dessutom har han gjort några U19- landskamper bland annat ihop med Viktor Svensson.

Huruvida spelarna erbjuds kontrakt är osäkert. Askling flög upp till Stockholm under torsdagskvällen och idag åker N’Silu till sin familj i Paris.

– Vi får se hur det blir med den saken, vi får ta oss en funderare. Det beror lite på hur det går med några andra trådar vi har ute, säger Westerberg.

Och nej, det är inte Rasmus Bengtsson som är på väg in.

INTERNAL INTERNAL
Christian Abrahamsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.