TFF-trions långa resa till värmen

I morgon åker TFF på en veckas träningsläger i södra Spanien. Men tre spelare är redan på väg. "Emil och Thylle hade ju hellre tagit flyget, därför skäms jag", säger flygrädde Dennis Melander.
Sport • Publicerad 8 mars 2007
Tuff resa framför sig. I går kväll gav sig Mattias Thylander, Dennis Melander och Emil Mårtensson av på långfärd. Efter färjan till Travemünde hade de närmare 240 mil till målet – TFF:s träningsläger i Spanien.Bild: Claes Nyberg
Tuff resa framför sig. I går kväll gav sig Mattias Thylander, Dennis Melander och Emil Mårtensson av på långfärd. Efter färjan till Travemünde hade de närmare 240 mil till målet – TFF:s träningsläger i Spanien.Bild: Claes NybergFoto: 

Dennis Melanders flygrädsla är känd för de flesta vid det här laget. Han har åkt tåg i ett och ett halvt dygn för bortamatch mot Boden.

Till träningslägret i Italien för två år sedan tog han tåget tillsammans med Emil Mårtensson.

– Den här resan blir roligare. Dels blir vi tre och med bil den här gången blir vi lite friare, säger Emil.

– Jag hade aldrig tagit tåget.

När Emil var resesällskap till Dennis förra gången tvingades de övernatta på en öde station i Österrike, därav avogheten till det färdmedlet. Den här gången är det alltså bil som gäller och med som sällskap får de Mattias Thylander.

Först färja till Travemünde, därefter 240 mil genom Tyskland, tvärs över Frankrike och en bra bit ner i Spanien. Slutmål Alfàs del Pi söder om Valencia.

– Det kan bli skitroligt, världens resa, säger Dennis.

– Väl nere blir det shorts och träning på riktigt gräs. Helt underbart!

De har bestämt att de ska köra i skift och den som kör ska alltid ha en passagerare vaken vid sin sida.

– Den som sitter i baksätet får sova eller titta på dvd-film.

Vem bestämmer musiken?

– Den som kör. Men om "Thylle" kör blir det öronproppar på för min del. Han lyssnar på Mando Diao, avslöjar Dennis.

– Ska Thylle lyssna på Kent blir det jobbigt, säger Emil.

– De lyssnar bara på tråkig main stream-musik, kontrar Mattias Thylander. Till förra årets träningsläger vid Gardasjön var Dennis Melander ombord på flygplanet. Han tog sömnpiller för att klara resan.

– Man jag var så nervös att pillren inte verkade förrän vi landat.

Dennis Melander funderar på att gå i terapi, har faktiskt fått inskrivet i sitt kontrakt att klubben ska stå för en sådan behandling.

– Jag måste göra något åt min flygrädsla. Hur går det om vi har läger i Sydafrika, frågar sig Dennis.

Båt hela vägen kanske?

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.