Annons

TFF-tränaren: "Öster har ingen grym statistik hemma"

TFF går från att möta en nykomling hemma till att möta seriefavoriten borta. Patrick Winqvist ser flera likheter. "Det är ingen gigantisk skillnad, mer än att Öster har mer kvalité och känns mer välorganiserat defensivt", säger TFF-tränaren.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2015

Efter 3–2-segern hemma mot Eskilsminne har TFF haft en kort träningsvecka inför säsongens första bortamatch. Enligt Patrick Winqvist behöver matchbilden inte skilja sig så mycket åt jämfört med i måndags.

– Öster är inte ett lag som naturligt vill föra spelet långa stunder. Men det är Öster som har pressen på sig på Myresjöjus arena. Mot Eskilsminne var det vi som hade trycket på oss, det är en avgörande skillnad.

Annons

Efter premiärinsatsen imponerade TFF anfallsmässigt, något laget ändå har fortsatt att utveckla under veckan. Annars har det största krutet lagts vid defensiven, som lämnade en del i övrigt att önska.

Mot Eskilsminne valde Winqvist att låta Jacob Palander gå in som mittback när Robin Jacobsson tvingades utgå efter fem minuter. Mycket talar för att han den här gången väljer att låta Palander vara kvar på ytterbacken och satsa på en renodlad mittback från start.

– Jag står för det valet jag gjorde sist, men med facit i hand så fick vi andra problem med tanke på att vi var tvungna att byta. Vi har jobbat med att försöka få ihop blocket med våra centrala mittfältare och våra mittbackar.

TFF står inför sitt första möta med Östers IF sedan 2012, då båda lagen låg i superettan. Samma säsong började också Öster spela sina hemmamatcher på Myresjöhus Arena.

– Öster har pressen på sig och de har inte någon grym statistik på hemmaplan. Av de 35 matcher de har spelat på Myresjöhus Arena har de bara vunnit tio, påpekar Patrick Winqvist, inställd på att Österseger nummer elva kommer att dröja ett tag till.

Björn Gustavsson

Inför

Öster–TFF

Vad: division ett södra i fotboll

När: 16.00 lördag

Var: Myresjöhus Arena

Läget i laget: Emil Kjellker och Denis Malovic missar matchen på grund av sjukdom. Robin Jacobsson missar matchen på grund av en stukad fot. Zoran Jovanovic är inte helt återställd från sin skada i framsida lår. Han tränade hela passet på fredagen, men är inte redo för match.

Preliminär startelva: Fredrik Persson – Ali Jasim, Magnus Andersson, Martin Overgaard, Jacob Palander – Robin Andersson, Philip Cascalheira – Admir Osmancevic, Kristian Haynes, Furkan Motori – Salif Camara Jönsson.

Avbytare: Linus Müller, Linus Fridolf, Fabian Karlsson, Freddie Sramek, Norrla Amiri, Mathias Andersson

Omgången: TFF–Öster, Qviding–Landskrona, Halmia–Norrby (lördag), Eskilsminne–Örgryte, Oddevold–Kristianstad, Husqvarna–Oskarshamn (söndag), Lunds BK–Höllviken (måndag)

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons