Annons

TFF tog viktiga poäng mot IFK Norrköping

Det blev till slut poäng för Trelleborgs FF efter en tung period resultatmässigt. Hemma mot IFK Norrköping spelade TFF upp sig och knep en poäng efter ett drömmål av Felix Hörberg till 1–1.
Fotboll • Publicerad 31 augusti 2018
Norrköpings Simon Skrabb (tv) och Trelleborgs Felix Hörberg under fredagens fotbollsmatch i allsvenskan som slutade 1–1.
Norrköpings Simon Skrabb (tv) och Trelleborgs Felix Hörberg under fredagens fotbollsmatch i allsvenskan som slutade 1–1.Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF kanske inte kan prata om en Prahl-effekt så här nära inpå att den gamle tränaren kommit för att hjälpa laget undvika nedflyttning. Men mot IFK Norrköping spelade TFF bättre än de gjort på länge.

– Det är ju skam att inte känna sig nöjd med prestationen och det som killarna visar upp. Sen tycker jag fortfarande att man får vara kritisk och säga att jag är långt ifrån nöjd med bara en poäng, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist.

Annons

– Men jag är väldigt tacksam över att vi ändå börjar få in pinnar i kistan.

Matchen började med ett litet övertag för gästerna, även om TFF hade den första riktigt vassa chansen. Efter sju minuter kom Salif Camara Jönsson först på ett inlägg från Felix Hörberg på högerkanten. Avslutet tvingade gästernas målvakt, Isak Pettersson, till en vass reflexräddning

Men det var IFK Norrköping som gjorde matchens första mål.

Efter en kvart spelad fick gästerna hörna. När TFF inte lyckades få bort bollen ur straffområdet kom den till slut fram till David Moberg Karlsson, som från nära håll kunde peta in bollen.

– Det är återigen en fast situation som sätter oss i ett svårt läge. Men i dag märker vi en helt annan inställning och tro och man glömmer snabbt det som har varit och så jobbar man vidare mot nästa kvart, säger ju Patrick Winqvist.

Efter en halvtimme började TFF ta tag i matchen och hittade fina kombinationer mellan främst Zoran Jovanovic, Sebastian Ohlsson och Felix Hörberg.

Det var också den sistnämnde som kvitterade för TFF.

Bollen spelades ut till höger av Erik Andersson och Felix Hörberg tittade upp. Sen dundrade han en hård boll i mål från strax bredvid sidlinjen. Mycket likt målet han gjorde mot Östersund ur liknande läge.

I den andra halvleken började TFF piggt, men IFK Norrköping tog snart över matchen igen och skapade flera farliga chanser.

Bland annat brände Simon Skrabb ett avslut högt över mål från knappt två meter. Den bästa chansen i andra halvlek hade däremot Salif Camara Jönsson som kom helt ren med IFK:s målvakt. Isak Pettersson var dock snabbt ute och kunde rädda med en svettig benparad.

Annons

– I andra halvlek tycker jag att Norrköping är mer sig likt utifrån mitt perspektiv och sätter oss i ett par riktigt tuffa situationer och skapar nog så många målchanser att det inte är vår skicklighet i försvarsspelet alla gånger som gör att det fortfarande står 1–1, säger Patrick Winqvist.

Marko Johansson i TFF:s mål stod ofta rätt och lyckades freda sitt mål.

– Revansch sen AIK där jag gör ett misstag och straffade laget. Synd att inte kunna hålla nollan när de får det skitmålet som de får men jag tycker att min insats är ganska bra i dag, säger han.

I slutet av matchen böljade spelet fram och tillbaka och lagen bytte målchanser med varandra. Norrköping hade en uppsjö av chanser mot slutet, men TFF red ut stormen och kunde ta en poäng.

– Under 90 minuter så kändes det ändå lugnt trots att de pressade på rätt mycket. Vi pressade också på och man såg att båda lagen ville vinna, säger Marko Johansson.

Nu lämnar TFF jumboplatsen tillfälligt då man har en match mindre spelad än Dalkurd, och en poäng mer.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons