Annons

TFF tog tre viktiga poäng mot Västerås

Trelleborgs FF tog en tung trepoängare i superettans bottenstrid hemma mot Västerås. ”Tolv poäng på sju matcher under andra halvan, det är riktigt bra”, säger TFF-tränaren Peter Swärdh.
Fotboll • Publicerad 1 september 2019 • Uppdaterad 2 september 2019
Mattias Håkansson jublar efter sitt ledningsmål, ihop med Hugo Andersson.Foto: Christer Thorell

Efter förlusten senast hemma mot topplaget Varberg, tog TFF emot nykomlingen Västerås på Vångavallen. Trelleborgarna tog hem segern med 2–1 i en match där nyförvärvet Fatawu Safiu presenterade sig för hemmapubliken, via ett speciellt nickmål.

– I de här två senaste matcherna tycker jag ändå att vi har kommit lite närmare motståndarna och att vi har haft lite kortare mellan lagdelarna, säger hemmalagets tränare Peter Swärdh efter matchen.

Annons

– Vi har blivit lite starkare i duellspelet och i dag adderar vi fysik med Fatawu (Safiu), Mattias (Håkansson) och Oscar (Johansson) på planen. Dessutom adderades Fatawus kvalité till spelet, som gör att vi får en annan förmåga att skapa målchanser, från start egentligen.

– Jag är extremt nöjd med vinsten och spelarna är verkligen värda att vinna en match, de sliter stenhårt i veckorna, kommer tillbaka och alla vet om att det inte riktigt rullar som vi vill i alla lägen och att vi gör misstag både kollektivt och individuellt.

1–0-målet mot Västerås kom i den 10:e minuten efter ett skott från Anton Tideman, som tog på en Västeråsspelare och hamnade hos Mattias Håkansson.

Håkansson avancerade framåt i straffområdet, fick med sig bollen efter en studs på en försvarare, och klippte sedan till med vänstern.

Nyförvärvet Fatawu Safiu satte sedan 2–0 precis innan slutet av den första halvleken, efter att ha nickat bollen i en båge över VSK-försvaret och in i mål. Ett speciellt mål, tillika ett målvaktsmisstag, som gladde merparten av de 862 personerna på Vångavallen.

TFF hade ett par lägen för att helt punktera matchen i den andra halvleken, men i stället skulle det bli en sen reducering för Västerås i den 82:a minuten signerad Brian Span – och då blev det lite nervöst i TFF-lägret.

– I dag så skulle vi kanske ha varit mer effektiva, men sen är det ju så att ett lag som faktiskt har vunnit i slutet av matcherna, men också har tappat lite nu i närtid, inte riktigt har det självförtroendet, säger Peter Swärdh.

Men de blåklädda lyckades trots allt hålla undan och plocka tre viktiga poäng i bottenstriden.

Vad säger du om Fatawu Safius insats?

– Han kan väldigt mycket. Han är en erfaren spelare, det ser man också. Vi vet också att han skapar assister men att han också kan vara ett hot och göra mål – ett påpassligt mål i dag.

Annons

Nytillskottet från Ghana var själv nöjd efter matchen.

– Jag är inte här för att göra mål alltid, men för att hjälpa laget, säger Fatawu Safiu.

– Det kändes skönt att göra mitt första mål för klubben, men för mig personligen är det inte viktigt om jag gör mål. Det är okej om jag gör mål, men oavsett om jag gör mål eller ej är det viktigaste för mig att laget vinner.

– Jag vill också tacka supportrarna som jag tyckte var fantastiska. Vi har inte vunnit på sistone, men de kommer ändå för att stödja oss, så vi uppskattar verkligen det, säger målskytten.

Fotboll, Superettan

Trelleborgs FF–Västerås SK 2–1 (2–0)

TFF: Mattias Håkansson, Fatawu Safiu.

Axel HerrlinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons