Annons

TFF tillbaka på ruta ett

Sport • Publicerad 29 januari 2007

Efter en strid ström av testspelare de senaste veckorna är TFF tillbaka där man började, när träningen återupptogs.

– De höll inte måttet, menar Lasse Larsson om de senaste i raden ratade spelare.

Annons

Då handlar det om Marko Kotilainen och Christian Hemberg. Kotilainen med ett närmast förflutet i spanska Real Betis B-lag och Hemberg med ett ytterst tveksamt CV. Åtminstone från senaste året – efter att tidigare ha varit ytterst lovande i Örgryte under några säsonger.

– Jag har varit en vända på Cypern men det vill jag egentligen inte ska komma ut. Det blev mest strul, menade Christian den dagen han premiärtränade med TFF.

Nu är han – precis som TFF – tillbaka på ruta ett i försöket att hitta en lösning. Förutsättningarna är nog ändå aningen bättre för TFF – som nyuppflyttat allsvenskt lag. Att hitta en mittfältare och en forward.

Att som Christian Hemberg luta sig på meriter flera år tillbaka och inte ens våga nämna senaste årets aktiviteter lovar tyvärr inte gott.

– Nu måste jag eller vi knyta ihop alla kontaktnät vi överhuvudtaget har. Och vi kan nog räkna med att det nu måste handla om den utländska marknaden. Den svenska är utarmad så här långt in på säsongen, menar Lasse Larsson.

Oavsett om man nu återigen måste vända sig utomlands har TFF garanterat lämnat tiden bakom sig, när man "fiskade" enbart via videofilmer. Den ex-jugoslaviska eran – med Dragan, Ivica, Amir och allt vad man nu hette – lär vi därmed inte få återuppleva.

Oavsett hur tekniskt det kunde se ut på filmerna eller live på Vångavallen, när Amir snurrade som allra mest – eller värst...

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons