Annons

TFF tillbaka med positiva lägerminnen

Sent lördagkväll trampade TFF:arna svensk mark efter en veckas träning i den spanska solen. Tränaren Conny Karlsson är helnöjd när han sammanfattar lägerveckan i Alfaz del Pi.
Sport • Publicerad 19 mars 2007

– Bra mat och bra boende. Vi har kört tio pass och spelarna har sett pigga ut. Sen gör förstås vädret sitt till. Det blir lite lättare att koppla av mellan passen när man kan ligga vid poolen och slipper sitta inne på rummet. Det kan inte bli så mycket bättre.

Vad är det framför allt som ett sådant här träningsläger ger?

Annons

– Dels bra träningar, spelarna kan bara ägna sig åt fotboll. Dels har vi svetsat samman gänget, ett sånt här läger betyder mycket för gruppgemenskapen. Att alla har gjort bra ifrån sig gör att det blir ett lyft både fysiskt och mentalt inför fortsättningen.

Nu väntar träning måndag och tisdag innan det blir träningsmatch mot Bröndby på onsdag. Två och en halv vecka återstår fram till den allsvenska premiären mot IFK Göteborg.

– Nu är vi inne i en period där träningarna är ganska lika hur de kommer att se ut under seriespelet. För tre veckor sedan började vi trappa ner på fyset, berättar Conny Karlsson.

Axel Kjäll (vad) och Fredrik Jensen (knä) är de enda skadade spelarna.

När det gäller den danske 22-årige anfallaren Olcay Senoglu hoppas TFF på ett positivt besked inom kort.

– Han söker upp situationerna och sätter chanserna. Han har inte den snabbheten, är inte den spelartypen som till exempel Stephen Ademolu, men han gör mycket mål. Det gör honom till en spelare vi vill knyta till oss, säger TFF-tränaren.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons