Annons

TFF testar Brentfordspelare: ”Vi vill bekanta oss med honom”

Henrik Johansson, som de två senaste åren varit proffs i engelska Brentford, och som är barnbarn till den brasilianska stjärnan Garincha provtränar med TFF. Och senare i veckan kommer två nya provspelare till Vångavallen.
Fotboll • Publicerad 3 juli 2019
Henrik Johansson tränar med TFF.
Henrik Johansson tränar med TFF.

Serben Bozidar Velickovic har redan anslutit. Men TFF vill värva fler spelare under sommarfönstret. En av dem kan bli 21-årige Henrik Johansson.

Anfallaren är från Halmstad men för två år sedan lämnade han Halmstads BK:s U19-lag för att bli proffs i Brentford.

Annons

Nu har hans kontrakt med den engelska klubben gått ut och han flyttar gärna hem till Sverige igen.

– Det hade varit skönt att komma hem till Sverige och få en omstart. Som det ser ut nu blir det nog Sverige, säger Henrik Johansson.

Han har tränat med TFF sedan i tisdags. Han tränar med laget även under torsdagen sedan återstår det att se vad TFF vill göra.

– Jag har en bakgrund på honom och har sett honom i matcherna i England via våra analaysverktyg. Jag vet vad det är för spelartyp. Vi vill bekanta oss med honom och han med oss, sedan har vi en avstämning i morgon, säger TFF:s manager Peter Swärdh.

Henrik Johansson spelar gärna på Vångavallen.

– Det har känts bra på träningarna. Det är bra kvalité på laget och det är kul att vara här.

Han tränade för två veckor sedan även med superettankonkurrenten Östers IF.

– Alla lag väntar på att fönstret ska öppna, och alla avvaktar väl lite till dess. Vi får se vad Trelleborg säger.

Tiden Brentford har varit lärorik, även om han varit skadedrabbad.

– Det har varit en upplevelse både fotbollsmässigt och livsstilsmässigt. Jag har blivit starkare och smartare på plan. Men jag har gjort tre operationer på de här två åren, båda mina baksidor har varit kassa. Så det har inte blivit lika mycket spel som jag velat. Nu vill jag få en liten omstart efter alla skador jag har haft, säger Henrik Johansson, som kan spela både som forward och som offensiv mittfältare.

Annons

Han är dessutom barnbarn till den före detta brasilianska världsstjärnan Garincha, som vann VM-guld 1958 och 1962.

Henrik Johansson på onsdagens TFF-träning.
Henrik Johansson på onsdagens TFF-träning.

TFF kommer att testa fler spelare den närmaste veckan. Eventuellt redan på torsdagen, kommer två spelare för att bekanta sig med klubben.

– Vi får se när spelarna är på plats. Det kan i så fall vara mer för framtiden. Det är en forward och en backlinjespelare, berättar Peter Swärdh.

Enligt uppgifter till TA handlar det om två spelare från Afrika.

Swärdh tittar även på andra spelare.

– Vi tittar på etablera namn också som vi kan rekrytera direkt, som Bozidar (Velockovic), så den processen är igång parallellt, säger managern.

På lördag möter TFF Silkeborg i en träningsmatch på Vångavallen. Silkeborg gick upp till danska superligan i våras och har seriepremiär om en och en halv vecka hemma mot Bröndby.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons