Annons

TFF tar hjälp av Tommy Theorin

Tommy Theorin har suttit 18 år som generalsekreterare i Föreningen Svensk Elitfotboll. Nu blir han rådgivare i TFF.– Jag är jätteglad att de frågade mig, säger han.
Trelleborg • Publicerad 18 december 2014

Tommy Theorin håller just på att avsluta sitt uppdrag inom Svensk Elitfotboll. Men kontakten med idrotten släpper han inte. Bland många uppdrag ska han nu också hjälpa TFF.

– Jag ska vara en hjälpande hand, titta på klubben och organisationen och delge min erfarenhet i saker och ting, säger Tommy Teorin, 67 år, som utöver sitt långa engagemang i Svensk Elitfotboll bland annat har varit klubbdirektör i Malmö Redhawks i åtta år.

Annons

– Vi befinner oss i en omorganisation och behöver någon som ser på klubben utifrån med professionella ögon, någon som granskar klubben i vår struktur och organisation. Tommy har ett formidabelt nätverk och en diger meritlista. Vi behöver hans hjälp, säger Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF.

Rollen i TFF ska vara rådgivande. Någon styrelseplats är inte aktuell.

Det är heller inte klart hur länge samarbetet ska pågå.

– Så länge de tycker att jag har något att tillföra har jag lovat att hjälpa till, säger Tommy Theorin.

Diskussionerna med TFF började i samband med klubbens festligheter i höstas, då TFF firade 20- årsjubileet av Uefacupframgången mot Blackburn.

Vad är dina första intryck av TFF?

– TFF vände och höll sig kvar i sista matchen. Då är man färdiga för ett avstamp. Men allt får ta sin tid. Jag tycker klubben står bra rustad med många duktiga ledare.

TFF:s omorganisation handlar framför allt om en ökad satsning på ungdomssidan, men också om bildandet av ett fotbollsråd och en marknadssektion.

När det gäller TFF:s huvudsponsorer så är ett nytt avtal klart med Melby Gård AB för 2015, medan förhandlingar pågår med Trelleborg AB.

Enligt Per-Anders Abrahamsson pågår även förhandlingar med ytterligare stora finansiärer som klubben inte har haft tidigare.

Annons

Men någon uttalad satsning mot superettan redan kommande säsong blir det inte.

Istället är det på ungdomssidan det ska satsas.

– Vi satsar på välutbildat folk, har tagit in en del nya och vi håller på att ta fram en ny organisation. Jag har aldrig varit med om att det satsas så mycket på ungdomssidan under mina 37 år i föreningen, säger Per-Anders Abrahamsson.

Björn Gustavsson

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons