Annons

TFF-talang kan få spela landskamp med Chile

14-årige TFF-spelaren Alexander Hughes är just nu i Chile där han tränar med deras U15-landslag. Om han får sitt medborgarskap klart närmaste veckan kan han få spela landskamper mot Brasilien.
Fotboll • Publicerad 17 augusti 2019
Alexi Hughes på träningsanläggningen i Chile. Foto: Privat
Alexi Hughes på träningsanläggningen i Chile. Foto: Privat

14-årige Alexander Hughes som till vardags spelar i TFF, kan om en vecka få spela landskamper med Chile mot Brasilien. Om han bara hinner bli chilensk medborgare innan dess.

– Jag hoppas att jag hinner blir det. Det ska bli klart snart har de sagt‚ säger Alexi, som han kallas, i telefon från Chiles huvudstad Santiago.

Annons

Både hans mamma och pappa är från Chile. Därför har han blivit kallad till ett landslagsläger med U15-landslaget.

– Det har känts jättebra på träningarna. Det är en annan rytm i spelet här än i Sverige, säger Alexi, som spelar som central mittfältare eller högermittfältare.

Förutom att han spelar i TFF tillhör han ett ett samlingslag som heter Sangre Chilena, som betyder chilenskt blod på svenska. Där finns talanger i Sverige som har chilenska föräldrar.

– Det är som ett litet landslag. Vi brukar samlas i Stockholm för att träna och spela matcher, berättar Alexi Hughes.

Hans insatser i laget har skapat intresse hos det chilenska förbundet, vilket ledde till att han blev inbjuden till landslagslägret.

Men det är inte bara det chilenska landslaget han tränar med i det sydamerikanska landet denna vecka. Han blev även inbjuden till att träna med den chilenska klubben Everton. Efter tre dagars provspel blev han erbjuden ett kontrakt.

– Det var roligt att få reda på det. Men vi tackar inte ja till det, för vi ska hem till Sverige snart igen, säger Alexi.

Han bor i Malmö, men valde i vintras att lämna Limhamn/Bunkeflo för att i stället spela i TFF.

– TFF är ett bra lag som jag kände var rätt att komma till för att utvecklas, säger Alexi, som nu hoppas att han blir chilensk medborgare så att han kan få delta i landskamperna mot Brasilien kommande vecka.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons