Annons

TFF stoppar Jonatan Berg

Kvart i sex på tisdagskvällen fick Jonatan Berg beskedet: "Du spelar inte mot Göteborg". Det var Conny Karlsson som fattade beslutet. "Det är årets match för min del, klart jag hade velat spela", säger Jonatan.
Sport • Publicerad 23 oktober 2007
Jonatan Berg har spelat samtliga elva matcher för TFF sedan ankomsten från Göteborg. Men i den sista matchen, när guldkampen ska avgöras, då väljer TFF att ställa Jonatan vid sidan. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Jonatan Berg har spelat samtliga elva matcher för TFF sedan ankomsten från Göteborg. Men i den sista matchen, när guldkampen ska avgöras, då väljer TFF att ställa Jonatan vid sidan. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

Jonatan Berg tillhör IFK Göteborg. Problemet är att han är utlånad till TFF och frågan har varit ett hett diskussionsämne det senaste dygnet.

Nu har alltså tränaren Conny Karlsson fattat beslut. Han vill inte låta Jonatan Berg spela i en match som avgör om just Göteborg vinner SM-guld.

Annons

– Det är enbart för Jonatans egen skull. Nu får vi stängt de här spekulationerna och det i ett tidigt skede, säger Conny Karlsson.

Men Jonatan håller inte med dig.

– Jonatan vill gärna spela. Jag hoppas att vi i efterhand kan titta tillbaka och säga att vi fattat rätt beslut.

Du är inte övertygad?

– Jo, för mig är det här klockrent. Men jag tänker för Jonatans del. Det här är delikat; han tillhör en klubb och ska tillbaka dit nästa vecka. Vad händer om han får ett friläge i matchens slutskede och kvitterar till 1– 1? Vad händer om han missar?

Men Göteborg har ju gjort ett aktivt val när de lät spelaren gå till en allsvensk konkurrent.

– Det här är mycket mer än en fotbollsmatch. Jag tror säkert att Blåvitt styrelse och tränarna anser att Jonatan kan spela den här matchen. Men det finns mer att ta hänsyn till.

Conny Karlsson hade hoppats att beslutet kunde fattats gemensamt med spelaren. Så blev inte fallet.

Tio minuter efter beskedet står Jonatan Berg med tom blick och anser sig snuvad på årets match.

– Det här är Connys beslut, inte mitt. Beslutet är både smart och tråkigt. Det här är årets match för min del, klart jag hade velat spela. Sedan vet man aldrig vad som kan hända, säger Jonatan.

Annons

Varför är det ett smart beslut?

– Om jag gör mål mot Blåvitt vet man inte hur fansen skulle reagera. Det kan också hända saker till Göteborgs fördel.

Men det hade du varit beredd att ta?

– Ja. Jag får betalt av Trelleborg, jag spelar för dem. Det finns en anledning till att jag är här och inte i Göteborg och det är klart att jag gärna bevisat vad jag kan.

IFK Göteborg leder allsvenskan med fyra plusmål tillgodo på tvåan Djurgården. I sista omgången på söndag ställs Göteborg mot Trelleborg och Djurgården mot Brommapojkarna.

TFF har i praktiken säkrat sin allsvenska plats för nästa år.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons