Annons

TFF startar division fyra-lag

Nästa år kommer TFF att ha två damlag i seriespel. Klubben har även anmält ett lag i division fyra, som i huvudsak ska bestå av F17-spelare. Samtidigt är det nu klart att Hans Malmgren fortsätter som huvudtränare för A-laget i division ett.
Fotboll • Publicerad 24 november 2021
Hans Malmgren fortsätter som tränare för TFF:s damlag i division ett.
Hans Malmgren fortsätter som tränare för TFF:s damlag i division ett.Foto: Tomas Nyberg

TFF meddelar att Hans Malmgren fortsätter som huvudtränare för klubbens damlag.

Däremot får han en ny assisterande tränare i Magnus Säll. Han kommer senast från ett uppdrag som assisterande tränare i Vellinge IF. Tidigare har han även varit tränare i BK Skansen.

Annons

Till nästa säsong kommer klubben även att ha ett lag i division fyra.

I år spelade TFF:s F17-lag i SM-serien, i stället för att avancera till en F19-serie startas ett seniorlag som ska spela i den lägsta divisionen, fyran.

TFF meddelar att spelare från årets F17-lag kommer att utgöra grunden i division fyra-laget men det kommer också vara möjligt för spelare från division ett-laget att få matchträning, till exempel efter skadefrånvaro.

– Då vi inte kommer ha något lag i en F19-serie, samtidigt som spelarna i F17 har varit tydliga med att de vill fortsätta i Trelleborgs FF, har vi tagit beslutet att starta upp ett lag i division fyra, säger klubbdirektör Mattias Kronvall, i ett pressmeddelande.

Tränare för laget blir Meti Bajgora, som i år varit assisterande tränare till Hans Malmgren. Till sin hjälp kommer Bajgora att ha Thomas Sramek som assisterande tränare.

Därmed ser det ut att bli derby mot FC Trelleborg, som startat ett nytt damlag. I årets division fyra spelade Lilla Beddinge BK, som uteslöts efter att ha lämnat wo i näst sista omgången.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons