Annons

TFF starkast mot Mjällby

TFF-spelarna kände sig säkert som kalvar på grönbete, när man beträdde gräsplanen i Gualöv - nordost om Krisitanstad - inför träningsmatchen mot Mjällby men man kände sig lika säkert helt slutkörda efter matchen. Den gröna mattan försvann mer och mer och till sist handlade det mer om en lervälling än gräsplan!
Sport • Publicerad 14 mars 2004

- Ja, fy vad tungt det blev efterhand och bara man gick in på planen sjönk man ner, menar Ulf Larsson direkt efter matchen. Då hade Ulf & Co i ledarstaben sett TFF vinna med 3-1 (1-1) i en match som nästan totalt ändrade karaktär i den andra halvleken. I den första stretade inte bara division två-laget Mjällby emot utan var till och med bättre än TFF. - Oh ja, Mjällby var mycket bättre än oss i den första halvleken. Man var mycket mer aggressiva och så klart mer taggade, av att möta oss som allsvenskar. Sören Cratz ville också, så klart, visa vad man kunde mot just oss, menar Ulf. TFF inledde dock målskyttet redan efter halvminuten, när Kristian Haynes gjorde 0-1. Kvitteringen till 1-1 gjordes av Markus Ekenberg och det stod sig fram till pausen. - Vi vill att Dennis Melander skall få så mycket matchtid som möjligt och därför bytte vi ut Mattias Kronvall redan i pausen. Vi insåg också att vi behövde "en stor stark" på mitten i den andra halvleken och därför kom Kenneth (Gustavsson) in då, förklarar Ulf. Kenneth bytte av Patrik Redo och Fredrik Nilsson av Eric Fischbein och då hade det spelats femton minuter av den andra halvleken och både Kenneth och Fredrik bidrog till att TFF alltså blev mer och mer överlägset. Till detta bidrog även Richard Rickardsson - som bytte av Fredrik Persson i pausen och som tog en straff med endast minuter kvar av matchen. Då hade Mats Lilienberg först ökat på till 2-1 för TFF och sedan Kristian Haynes till 3-1 och speciellt Kristians mål var en delikatess. Mats Lilienberg slog ett inlägg från kanten och Kristian mötte med pannan och bollen for rakt in i ena krysset. - Efter pausen fanns det egentligen bara ett lag på planen. Mjällby orkade inte alls stå emot då och jag är i stort nöjd med matchen, säger Ulf. Ulf var inte bara nöjd med matchen som sådan utan även med att ingen skadade sig i det svåra underlaget. Det innebär också att han har hela truppen fit for fight, när man beger sig till Jylland för träningsläger på onsdag. Därefter återstår endast matcher mot Högaborg och norska Odd Grenland, innan det vankas premiär mot Djurgården! TFF:s B-lag vann i lördags över Ystads IF med 2-0 efter mål av Vitali Gussev och Emil Mårtensson.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons