Annons

TFF stänger av supportrar

Trelleborgs FF har beslutat att stänga av flera supportrar från supporterklubben True Blues efter att dessa tände bengaler på läktaren i damderbyt mellan TFF och IFK den 3 juni.
Fotboll • Publicerad 4 juli 2018
Så här såg det ut när True Blues tände pyroteknik i samband med damderbyt på Vångavallen.
Så här såg det ut när True Blues tände pyroteknik i samband med damderbyt på Vångavallen.Foto: Christer Thorell/IBL

Personerna stängs av efter att dessa använt sig av pyroteknik i samband med damderbyt i division två på Vångavallen den 3 juni i år.

Avstängningen omfattar samtliga av Trelleborgs FF:s matcher under en månad och gäller på samtliga svenska arenor, eftersom TFF kan stänga av personer även på deras bortamatcher.

Annons

– Trelleborgs FF tar starkt avstånd från all typ av ordningsstörande beteende och användning av pyroteknik i samband med våra och andra klubbars matcher. Vi är glada för den dialog vi har med våra supportrar och det stöd de ger oss. Vi hoppas att detta är en engångshändelse som inte upprepas, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör för Trelleborgs FF, i ett pressmeddelande.

Det var i samband med derbyt mellan IFK och TFF som supportrar tände bengaler på läktaren i pausen och i början av andra halvlek.

– Vi har haft samtal med berörda parter och betonat allvaret i det inträffade. För oss är det viktigt med en positiv läktarkultur som står för trygghet och glädje under alla våra matcher. Genom att kraftigt markera allvaret i händelsen hoppas vi att alla våra supportrar fortsättningsvis åter ska vara de förebilder som de varit innan denna händelse, säger Mattias Kronvall, i pressmeddelandet.

Hur många personer handlar det om?

– Det är ett fåtal personer. Vi vill från klubbens håll inte gå ut med ett exakt antal, säger Mattias Kronvall till TA-sporten.

Har alla accepterat avstängningen?

– Vi har bara pratat med ett antal personer av dem men de har alla accepterat vår syn. Vi hoppas kunna prata med övriga inom kort, säger Mattias Kronvall.

TFF har lyckats identifiera personerna med hjälp av den nya kameraövervakningen på Vångavallen, samt att viss identifiering gjordes redan under matchen.

– Vi är stolta över att True Blues inte sysslat med pyroteknik tidigare. Samtidigt beklagar vi att det hände eftersom vi var väldigt tacksamma över att de stöttade vårt damlag i matchen, vilket även spelarna blev glada åt, säger Mattias Kronvall.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons