TFF-spelarna på grönbete

Så har då TFF-arna fått möta våren i östliga Italien och även om TFF-spelarna uppträdde som kalvar på grönbete under första träningspasset, så var underlaget en aning missfärgat.
Sport • Publicerad 18 mars 2005

Udine är beläget några mil väster om gränsen till Slovenien och ligger lite i skuggan av bergsmassiven norrut men oavsett om det handlade om soldis under första dagen, så var det mesta till belåtenhet.

– Det finns väl egentligen inget att direkt klaga på men planerna är inte gröna men dock hyfsat jämna. Man har tydligen haft en lång torrperiod här, förutom snön och det har gjort att planerna är väldigt torra, meddelar lagledaren, Krister Törnqvist, från Italien.

Sex månaders torka har satt sina tydliga spår men planerna är ändå inte hårda och det ser Conny Karlsson som positivt:

– Ja och det handlar absolut inte om planer som ska ställa till det för ljumskarna på spelarna och man har även lovat här från arrangörshåll att undersöka, om det finns bättre planer i närheten.

Oavsett planens beskaffenhet var spelarna sugna att komma i gång med träningen och temperaturen kring 20 grader bidrog säkert också.

– Vi trodde knappt våra ögon under morgonpasset. Alla hade enormt spring i benen och båda första dagens träningspass har förresten varit väldigt bra, menar Conny och Krister tillsammans. Träningen fortsätter under lördagen och första matchen under lägret spelas i morgon mot österrikiska DSV Loeben.

– Jag vet väl inte exakt hur laguppställningen blir men det lutar väl åt dem som spelat de senaste matcherna – med något undantag. Patrik Redo är till exempel tillbaka men Yousef Fakhro är inte riktigt i kapp efter sin skada. Han deltar dock i de flesta övningarna här, avrundar Conny Karlsson.

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL UDINE
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.