Annons

TFF-spelare uttagna till VM-kvalmatcher

TFF har numera två landslagsspelare. Förutom att Mouhammed-Ali Dhaini har blivit uttagen till Libanons landslag på nytt, har även Simon Amin fått en plats i Syriens landslag.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2021 • Uppdaterad 13 maj 2021
Mouhammed-Ali Dhani, till vänster, och Simon Amin, till höger, i måndagens hemmamatch mot Akropolis. Båda har blivit uttagna till landslagsspel.
Mouhammed-Ali Dhani, till vänster, och Simon Amin, till höger, i måndagens hemmamatch mot Akropolis. Båda har blivit uttagna till landslagsspel.Foto: Christer Thorell

Simon Amin har tidigare gjort två landskamper för Syriens U23-landslag. Nu har TFF-mittfältaren blivit uttagen till A-landslagets kommande matcher som gäller kval till VM 2022.

Mouhammed-Ali Dhaini var så nyligen som i mars iväg med Libanons landslag. Till landets kommande VM-kvalmatcher har han blivit uttagen på nytt.

Annons

På grund av pandemin spelas kvalmatcherna på en plats. För Mouhammed-Ali Dhaini och Libanon gäller Sydkorea som spelplats, där de ska möta Sri Lanka, Turkmenistan och Sydkorea. Simon Amin och Syrien får spela i Kina, där väntar Maldiverna, Guam och Kina.

VM-kvalmatcherna spelas i början av juni. De centrala mittfältarna missar därmed två matcher i superettan, hemmamatchen mot GIF Sundsvall den 5 juni och bortamatchen mot IFK Värnamo den 13 juni.

– Vi är stolta över att våra spelare blir uttagna till landslag och det är ett tecken på att de utvecklas bra i vår miljö. Vi önskar dem stort lycka till med sina insatser och ser fram emot att de kommer tillbaka till Trelleborg med nya erfarenheter och kunskaper, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF, till klubbens hemsida.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons