Annons

TFF-spelare i Blågult

Succén i allsvenskan bar ända till U21-landslaget för Fredrik Persson och Dennis Melander. Det var Allehanda som gav dem det glada beskedet. - Det är klart att det var skönt att höra, även om jag hade gärna fått reda på det på annat sätt. Men det är alltid så, ni vet det först, säger Fredrik Persson och skrattar.
Sport • Publicerad 20 april 2004

Fredrik Persson och Dennis Melander är uttagna i den U21-trupp som åker till Kroatien för en landskamp mot just Kroatien på tisdag. - Det här är självklart helt fantastiskt! Och som jag sagt tidigare - det här trodde jag inte för ett halvår sedan när jag kämpade för att ta mig tillbaka, säger Dennis Melander som missade hela förra säsongen på grund av skada. Fredrik Persson har gjort succé i TFF-målet i årets allsvenska, inte minst i den senaste matchen mot AIK på Råsunda. Han tog allt mot "Gnaget" och enda gången han var överspelad dök en viss Dennis Melander upp och räddade på linjen. Självförtroendet växer hela tiden: - Självförtroendet är bra och efter den här början på allsvenskan höjs det ännu lite till. Man är i stöt, säger Fredrik. Dennis Melander fanns, till skillnad från Fredrik, med på U21-landslagslägret i Kristianstad för tre veckor sedan. Därefter har han gjort tre halvlekar i allsvenskan, andra halvlek mot Halmstads BK och hela matchen mot AIK. Detta sammantaget var tillräckligt för att U21-landslagsledningen, Torbjörn Nilsson och Peter Gerhardsson, skulle ta med honom till Kroatien. Beskedet om att de båda TFF-talangerna nu får chansen i U21-landslaget gläder tränaren Ulf Larsson: - Det här är jättestort för föreningen! Och jag tycker att det är helt rätt. Det är skoj för mig som tränare också, även om det inte haft så stor betydelse har jag varit med lite på resan i alla fall. - Jag för en dialog med Torbjörn Nilsson och i matchen mot AIK fick han bekräftat att jag inte fört fram de här spelarna för att föra fram TFF utan för att de förtjänar sina landslagsplatser, säger Larsson. För Persson och Melander betyder landslagsuttagningen också att ett redan tufft program blir ännu tuffare fram till EM-uppehållet. Med Kroatienmatchen inräknad blir det åtta matcher på mindre än en månad. - Vi är tränade för att klara det och är man på elitnivå får man anpassa sig och de här spelarna klarar det, säger TFF-tränaren. - Det är ju matcherna som är kul. Visst är det lätt att få skador när det är mycket matcher och musklerna blir trötta men det är bara att köra på, säger Dennis Melander. För Dennis är det första gången det blir allvar i U21-sammanhang. Fredrik satt på bänken när Sverige slog Grekland med 2-0 i Karlstad i fjor.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons