Annons

TFF spelar för "skånsk titel"

Efter segern mot Hammarby blåser positiva vindar i TFF-lägret. Laget tar sig an Örebro på söndag och kan, om resultaten går rätt väg, bli bästa laget i Skåne 2009.
Sport • Publicerad 30 oktober 2009

TRELLEBORG. – Vi har slarvat bort de sista tre matcherna efter segern mot Helsingborg då tyckte att vi hade möjlighet att bli bäst i Skåne. Det var surt att tappa poäng som vi gjorde mot Djurgården, Elfsborg och Gefle, sa Tom Prahl efter onsdagsmatchen.

Segern innebär att TFF har chans att klättra i tabellen och trots allt bli bästa allsvenska lag söder om Hallandsåsen.

Annons

– Vi kan nå något lag och hur det än går är vi inga mil ifrån att bli bästa Skånelag trots en strulig säsong med alla skador.

Allt avgörs på söndag, i den sista omgången. Det krävs en seger mot Örebro, samtidigt som Elfsborg besegrar Helsingborg och Malmö FF förlorar mot Brommapojkarna.

Kristian Haynes ser inte det som ett omöjligt scenario.

– Så länge chansen finns ska vi ta den. Större under har hänt än att MFF förlorar mot BP.

Mittfältaren tror åtminstone på att hans TFF tar de poäng som är nödvändiga.

– Vi fick en positiv känsla från den här matchen (Hammarby). Nu ska vi upp och göra en bra match. I sista matchen brukar det vara lätt att tömma sig helt, när man vet att det är lång ledighet som väntar efteråt. Vinner vi mot Örebro får vi en riktigt bra avslutning.

TFF väljer att hålla träningsfritt under fredagen och åker till spelorten redan på lördag morgon för att hinna med ett träningspass på Behrn Arenas konstgräs under eftermiddagen.

Johan Silfversten Bergman
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons