TFF spelade inte bra - men vann

Sena återbud, en för lång bussresa och en domare som hade en mindre bra dag höll på att ställa till det för TFF. "Vi spelade inte bra men vi vinner och det är ett styrkebesked bara det", säger planens bäste Ivica Skiljo.
Sport • Publicerad 8 mars 2004

Det blev vinst igen för TFF. På konstgräs i Farum, Danmark, besegrades AB Köpenhamn med 2-1 efter TFF-mål av Fredrik Nilsson och Kristian Haynes. Det var den femte raka segern, den sätte totalt under försäsongen, och det gör TFF till det formstarkaste bland allsvenska lag. Men matchen mot AB var inte juvelen i försäsongskronan. Långt i från. Spelkvalitén var låg rakt igenom och TFF vann på fysik och organisation. - Vi spelade inte bra men vi vinner och det är ett styrkebesked bara det, säger planens bäste Ivica Skiljo. Det fanns dock förklaringar till TFF:s svårigheter: * TFF-bussen hamnade på villovägar. Efter att ha varit uppe och vänt i Helsingör kom man fram till Farum strax före matchstart. * Jens Sloth och Mats Lilienberg lämnade sena återbud, Sloth på grund av förkylning och Lilienberg av familjeskäl. Det gjorde att laget fick komponeras om i sista stund. Dennis Melander sattes in som vänsterback, Patrik Svensson flyttades upp på topp och Kristian Haynes blev mittfältare. * Johan Laursen trampade snett efter 25 minuter och fick lämna planen (han hoppades dock kunna vara tillbaka inom kort). Fredrik Nilsson kom in och kompletterade Eric Fischbein och Haynes på mittfältet. Det är inte TFF:s förstauppställning på mitten. * Större delen av laget hade varit träningsledigt tre dagar i rad - medan andra spelat 90 minuter i B-lagsmatchen dagen innan. * Domaren gjorde ingen lysande insats. I en ganska fysisk första halvlek fick TFF en enda frispark med sig, AB massor... Att danska ligajumbon AB Köpenhamn, trots stort spelövertag, inte tog ledningen förrän i slutet av den första halvleken kan TFF tacka målvakten Richard Richardsson för. Richardsson gjorde ett par praktfulla räddningar på linjen och var också räddande ängel utanför straffområdet vid ett par tillfällen. Men vid Mårten Seiferts 1-0-mål lämnades han alltför ensam. TFF-kvitteringen kom i den första halvlekens sista sekunder. Fredrik Nilsson slog till efter att Patrik Redo skickat in bollen i straffområdet och försvar och målvakt i AB klantat till det. - Vi ser lite tunga ut. Vi kliver inte fram som vi ska i första halvlek trots att vi sa innan matchen att vi skulle upp och jobba på dem tydligare. Men vi visar god moral igen och lyckas vända på matchen, säger tränaren Ulf Larsson. I andra halvlek tog TFF över spelet ganska omgående. Försvaret stabiliserades och Fredrik Persson som kommit in i mål stod mest och frös - precis som flertalet av de fåtaliga åskådarna. Och även om det inte var fråga om någon chanskanonad kändes 2-1-målet rättvist när det kom. En kvart in på halvleken spelade Fredrik Nilsson och Patrik Svensson fram Kristian Haynes som rullade in bollen under en sprattlande AB-målvakt. Mot slutet spelade TFF på resultat och gjorde det framgångsrikt. TFF:s nästa träningsmatch är Mjällby hemma på lördag. - Då måste vi göra en bra första halvlek, säger Ulf Larsson. AB Köpenhamn-TFF 1-2 (1-1) 1-0 Mårten Seifert (40), 1-1 Fredrik Nilsson (45), 1-2 Kristian Haynes (60). TFF: Richard Richardsson (45) - Mattias Kronvall, Peter Abelsson, Thomas Magnusson (45), Dennis Melander - Eric Fischbein, Johan Laursen (25), Kristian Haynes - Patrik Redo, Ivica Skiljo, Patrik Svensson Avbytare: Fredrik Persson (45), Fredrik Nilsson (30), Kenneth Gustavsson (45).