Annons

TFF sörjer Ulf Larssons bortgång

Det är sorg i Trelleborgs FF efter legendaren Ulf Larssons bortgång. Klubbdirektören Mattias Kronvall spelade i det lag som vann superettan under Larssons ledning.
– Han var en glädjespridare, säger Kronvall.
Fotboll • Publicerad 9 februari 2018
Ulf Larsson tränare TFF.
Ulf Larsson tränare TFF.Foto: Claes Nyberg

Ulf Larsson var tränare i TFF 2002 till sommaren 2004, tillsammans med Anders Grimberg. Larsson räddade kvar TFF i superettan 2002 för att året därpå ta steget upp till allsvenskan.

Annons

En av dem som spelade i det framgångsrika TFF-laget 2003 var dagens klubbdirektör Mattias Kronvall. Han, liksom övriga i TFF-ledningen, sörjer Larssons bortgång.

– Det var mycket energi och glädje i hans sätt leda oss. Det var väldigt mycket positivitet, säger Mattias Kronvall.

Ulf Larsson var betydelsefull för honom som tränare.

– Han införde ett 4-3-3-spel vilket innebar att jag fick hela kanten för mig själv. Det var väldigt utvecklande och utmanande, säger Kronvall som spelade högerback på den tiden.

– Det var ett väldigt framgångsrikt år för oss och en rolig tid, minns Kronvall.

Kommer ni att hedra Ulf Larsson på något sätt?

– Det är inte omöjligt, någonting kan det bli under året. Vi kommer i alla fall att närvara vid begravningen, säger Mattias Kronvall.

TFF spelade med svarta armbindlar i cupmatchen mot Östersund på fredagskvällen för att hedra Ulf Larsson.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons