TFF söker en måltjuv

TFF är på jakt. Efter en målskytt och en allsvensk plats. Forwardsjakten har pågått sedan i vintras och har hittills inte resulterat. "Det är ett helvete att hitta dem", säger Stefan Nilsson.
Sport • Publicerad 3 augusti 2006

TFF har drabbats av akut måltorka. Fyra raka matcher utan mål varav tre i serien har gjort att laget tappat mycket av sitt stora försprång.

Visserligen leder TFF superettan. Frågan är hur länge med tanke på lagets oförmåga att hitta rätt framför mål.

– Även om inte våra anfallare gjort så många mål så har vi ändå lyckats göra mål. Men det är klart att vi önskar oss en riktig måltjuv, säger Stefan Nilsson, värvningsansvarig i styrelsen.

Efter förlusten mot Qviding i måndags sa målvakten Fredrik Persson:

– Har vi släppt in fyra mål på 17 matcher är det egentligen ofattbart att vi leder serien med bara ett plusmål. TFF har gjort 23 mål, två färre än Mjällby som ligger på kvalplats till söderettan.

Anfallarna har svarat för åtta av målen.

Både Björn Westerblad och Michael Mensah har haft många chanser, men ingen av dem har imponerat vad gäller målfabrikationen.

– Vi har varit ute efter en anfallare sedan vi fick nobben av Magnus Arvidsson. Men det är ett helvete att hitta dem, säger Stefan Nilsson.

– Vi håller ögonen öppna efter en etablerad spelare som kan gå rakt in i laget, men vi är inte ensamma om det. Just nu har vi inget hett namn, men vi ska ha ett styrelsemöte på måndag och då ska vi ta upp det här. Klart är att det inte blir några panikartade åtgärder. TFF har fem anfallare i truppen. För två av dem är framtiden osäker då kontrakten går ut efter säsongen.

Rasmus Bengtsson på lån från Malmö FF och Patrik Redo vars kontrakt går ut efter säsongen har haft skadeproblem och ännu inte spelat en seriematch.

– Rasmus har erbjudits kontrakt men ingenting är skrivet. När det gäller Patrik så har vi inte tagit ställning då han inte har spelat. Det här är en svår balansgång då vi inte vill fylla upp truppen om det skulle bli allsvenskt spel nästa år, Gör vi det finns det inte utrymme till fler värvningar, säger Stefan Nilsson.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.