Annons

TFF slarvade bort segern

Ingenting förvånar längre när man tittar på TFF. Denna gång var laget totalt överlägset gästande IF Sylvia från Norrköpings bakgårdar och spelarna avlossade bland annat 16 skott - varav nio på mål och man samlade ihop hela 16 hörnor men fick ändå nöja sig med 1-1 i målprotokollet.
Sport • Publicerad 27 maj 2002
Christian Andersson. BILD: TOMAS NYBERG
Christian Andersson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Jonas Nilsson. BILD: TOMAS NYBERG I halvtid stod det 1-0 men borde med skärpa och kvalitet framför duktige Jakob Tenselius i bortamålet varit 6-0 eller varför inte till och med 7-0! En ynka poäng alltså mot ett lag som av många på plats betecknades som det sämsta någonsin i tävlingssammanhang på Vångavallen! - Ett närmast osannolikt resultat och jag vet inte om jag någonsin varit med om att rädda poäng efter att ha blivit så utspelat som lag. Samtidigt är det otroligt starkt att endast släppa in ett mål, när man blir så tillbakapressade som vi blev i dag, menade Sylvias tränare, Stefan Hellberg, efter matchen. Det var så klart nedstämt i TFF:s omklädningsrum efter matchen och inte minst gäller detta målvakten Pål Lundin - som knappast hade annat än förlupna bollar att mota, innan en Sylviahörna resulterade. Den femte i matchen för gästerna. Hörnan kom från höger, när klockan visade på 81.39 och den inåtskruvade högerhörnan hamnade vid den bortre stolpen, där Henrik Andersson nickade in bollen. Hela den första halvleken handlade om TFF-chanser på löpande band men det var bara en som resulterade i mål och det gäller ju även resten av matchen. Målet kom efter 16 minuter, när Jonas Nilsson pricksköt en av många högerhörnor och där Peter Abelsson denna gång hann först fram till bollen. "Abel" fick perfekt träff och bollen for som en projektil in i nätmaskorna. Därefter var det Kristian Haynes, Christian Andersson, Thomas Magnusson och Kristian igen som hade alla möjligheter i världen att öka på halvtidsresultatet till åtminstone 2-0. - TFF måste helt klart efter hand som serien fortlöper få betalt för sin rutin och sin förmåga att sätta press på motståndarna, avrundade Sylvias tränare. Alf Westerberg tyckte att man gjort en så bra match man kunnat - utan att vinna och han summerade så här: -Jag tycker att Sylvia hade en otrolig tur som kom undan med ett mål bakåt och vi hade väl då en lika stor otur. Superettan TFF-IF Sylvia 1-1 (1-0) TFF: Peter Abelsson. Sylvia: Henrik Anderson. Publik: 1 600

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons