Annons

TFF ska värva sig ur krisen

Beslutet är fattat. TFF ska värva sig ur krisen. Ett extrainsatt möte i veckan ska ge svar på frågan vilka spelartyper som ska in i truppen.
– Oavsett hur det ser ut för oss när transferfönstret öppnar så måste vi värva, säger Per-Anders Abrahamsson.
Sport • Publicerad 28 juni 2011
Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF menar att klubben måste förstärka för att klara det allsvenska kontraktet.
Per-Anders Abrahamsson, ordförande i TFF menar att klubben måste förstärka för att klara det allsvenska kontraktet.Foto: Martin Falkenby

TFF-ordföranden kallar 3–7-förlusten mot Helsingborg i torsdags som den värsta match han upplevt under alla sina år i klubben. Och nu, efter fem raka förluster, agerar Abrahamsson och övriga i styrelsen.

– Vi ska träffas i veckan och se över vilka reservutgångar vi har för att kunna ta oss ur det här. Vi måste se över truppen, så är det.

Annons

Per-Anders Abrahamsson diskuterade situationen med tränaren Tom Prahl efter 1–2-förlusten mot AIK i söndags, lagets femte förlust i rad i allsvenskan.

– Vi hade en bra dialog, det har vi alltid.

Så Prahl sitter säkert?

– Att vi skulle göra oss av med landets mest erfarna och bästa tränare som vi har i Tom och Alf (Westerberg) det kommer inte att ske.

Innebär det här att ni anser att truppen inte håller måttet?

– Nej, inte om spelarna visar normal kapacitet. Problemet är att många spelare inte är i form, framför allt nyckelspelarna som ska bära laget.

Per-Anders Abrahamsson pekar på att truppen är bredare i år än den var förra året. Ändå har Prahl inte kunnat mönstra samma manskap i två matcher i följd.

– När vi har gjort det tidigare säsonger så har vi presterat bra, som vi gjorde i höstas. Men tyvärr har vi skadebenägna spelare.

Är det försvarsspelare som ni kommer att värva i första hand?

– Tom ser över situationen och det kan säkert bli så att vi värvar någon till de bakre leden, kanske även en yttermittfältare och en forward. Vi ska ha ett extrainkallat möte för att ta se över situationen och se vilken prioriteten är.

Annons

Abrahamsson säger att truppen är stor och att de spelare som är utlånade kan få sällskap av andra när väl förstärkningarna är på plats.

– Oavsett hur det ser ut för oss när transferfönstret öppnar så måste vi värva. Vi har inte råd att ta några risker. Vi har inte råd att ramla ur, det får inte ske. Nu har vi spänt bågen och sagt att vi ska stabilisera oss och har en ny arena på gång.

När vänder det för er?

– Nu, i dubbelmötena med Kalmar. Nu vänder serien och då vänder det för oss precis som det gjorde förra året då vi lyfte efter segrarna mot Gefle.

Björn Gustavsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons