Annons

TFF siktar uppåt – utan skadad Wihlborg

TFF hoppas sätta en fin punkt på säsongen med en seger mot Örebro i allsvenskans sista omgång. Chansen att bli bästa Skånelag är en motivation som ska bädda för triumf. ”Realistisk chans för det är väl under tio procent”, gissar Alf Westerberg.
Sport • Publicerad 31 oktober 2009

TFF gör en förändring i startelvan kämfört med segern mot Hammarby i onsdags i och med att Andreas Wilhlborg tvingats kasta in handduken.

– Han har haft problem med ryggen ett tag och var rätt illa däran i slutet av matchen mot Hammarby. Han ska in på magnetröntgen så snart som möjligt, säger assisterande tränaren Alf Westerberg efter att laget på lördagseftermiddagen tränat på Behrn Arena.

Annons

Det är alltså så illa med ryggen att det hämmar hans spel?

– Ja. Mot Hammarby hade han svårt att ta sig fram innan han blev utbytt.

Joakim Nilsson, som var avstängd senast, ersätter Andreas Wihlborg vilket innebär att unge Viktor Svensson fortsätter på innermittfältet.

TFF har en liten chans att bli bästa Skånelag i årets allsvenska. För det krävs seger mot Örebro på söndagen samtidigt som Helsingborg förlorar borta mot Elfsborg och Malmö FF förlorar hemma mot Brommapojkarna.

– Det är klart att det kittlar att vi har både Malmö och Helsingborg inom räckhåll. Framför allt vill vi få till en bra match och avsluta serien på ett positivt sätt, säger Westerberg.

Hur stor chans har ni att bli bästa Skånelag?

– Realistisk chans för det är väl under tio procent. När det gäller vår match är jag optimistisk och jag tror att HIF får det svårt mot Elfborg. När det gäller Malmö tror jag knappast att de släpper något till BP även om man aldrig ska säga aldrig. Häcken är en överraskning i årets allsevnska men frågan är om inte BP är det i än högre grad. Men Malmö borde ta sig samman, de borde vara angelägna om att vinna och har formstarka forwards, säger Alf Westerberg.

– Men tar vi oss förbi HIF och placerar oss på övre halvan har vi gjort en riktigt bra säsong.

Fredrik Fritz Persson är sjuk och målvaktsreserv på bänken är Carl Wachtmeister.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons