TFF siktar på sjundeplatsen

Med tre matcher kvar är TFF klara för allsvenskan nästa säsong. Ikväll möter de IFK Göteborg borta.
Sport • Publicerad 25 oktober 2010

Lagen

Göteborg: Marcus Sandberg–Adam Johansson, Ragnar Sigurdsson, Nicklas Carlsson, Erik Lund–Sebastian Eriksson, Jakob Johansson–Stefan Selakovic, Tobias Sana, Elmar Bjarnason–Tobias Hysén

Ersättare: Erik Dahlin, Hjalmar Jonsson, Kalle Svensson, Alexander Faltsetas, Nicklas Bärkroth, Joel Allansson, William Atashkadeh

TFF: Viktor Noring–Dennis Melander, Tuomo Turunen, Johan Nilsson Guiomar, Jonathan Asp–Kristian Haynes, Magnus Andersson–Andreas Wihlborg, Andreas Drugge, Marcus Pode–Mattias Adelstam

Ersättare: Carl Wachtmeister, Yousef Fakhro, Max Nilsson, Max Westerberg, Joakim Nilsson, Robin Jacobsson, Joakim Sjöhage

Läget i laget

Göteborg: Har endast två förluster hemma och åtta insläppta mål, men TFF har sedan Tom Prahls återkomst plusstatistik på Blåvitt. Båda lagen har gjort starka insatser i höst och tillhör de formstarkaste efter VM. Inför dagens möte skiljer det fyra poäng i tabellen. Thomas Olsson är ännu inte kry och Hannes Stiller tvingas till återbud för magmuskelproblem.

TFF: I och med Åtvidabergs förlust igår är TFF definitivt klart för allsvenskt spel 2011. Ibrahim Koroma och Fritz Persson (båda lår) är de senaste skadorna och dessutom tvingas Tom Prahl ändra i startelvan jämfört med segermatchen mot Djurgården då Fredrik Jensen och Thommie Persson är sjuka.

Tränarna tycker

Jonas Olsson: ”Vårt mål inför säsongen var att bli topp fyra och vi har fortfarande chansen efter att ha svarat för en stark höst. Trelleborgs omställningsspel är vasst men laget har även bra spelförande spelare. Svagheterna är att det kan vara lite trögt på vissa håll och det hoppas vi utnyttja genom bra djupledsspel.”

Tom Prahl: ”Skönt att vi är helt klara för allsvenskan nästa år. Nu är målet sjundeplatsen, samtidigt som Göteborg borta kanske är den svåraste matchen av de vi har kvar. Vi ändrade lite i försvarsspelet senast och fick utdelning. Det handlar om att vara aggressiva i rätt läge. Vi har sjukdomar och skador i laget men de spelare vi har att tillgå har sett pigga ut.”

Senaste mötet

TFF-Göteborg 2–1

Andreas Drugges och Mattias Adelstams tidiga mål gav TFF luft under vingarna vilket räckte till årets första seger när lagen möttes i den sjätte omgången.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.