Annons

TFF ser om truppen – testar ung dansk

TFF får inte spelet att klicka. Om inte spelet skärps snarast ställs hoppet till nytt blod i truppen.
– Vi ser hela tiden om truppen, det är en pågående process, säger tränaren Alf Westerberg.
Sport • Publicerad 20 juni 2011

TFF-supportrarna är inte nöjda med de senaste insatserna och i lördags många av dem gick hem före slutsignalen när tredje raka förlusten var ett faktum. De kan glädja sig åt att TFF-ledningen delar omdömet och ser över truppen.

Redan på måndagen kommer en ny spelare för ett tre dagar långt provspel. Mark Leth Pedersen, 21 år, med U21-meriter som utbildats i Bröndbys organisation.

Annons

Han betraktas som en ”tia”, en hängande forward och som skulle kunna ersätta Marcus Pode som visat sig lika skadebenägen som tränarna befarat.

– Marcus får gärna överbevisa oss och visa att han kan spela de sista 18 matcherna, säger Westerberg. Nu kom han in mot Häcken och lyfte vårt spel, han hittar utrymme och avslut, det var ett inträde som lyfte oss. Vi vill gärna se honom över en längre tid och få full effekt av hans kunnande.

Inte minst då hans kontrakt går ut efter den här säsongen?

– Ja, det är absolut en aspekt. Över huvud taget måste en trupp byggas med dubbelbemanning. Vi har två bra alternativ på positionen med Pode och Magnus Andersson. Men vi inventerar ständigt och ser vad vi ska göra i nästa steg.

Att TFF testar en forward innebär inte att ledningen är nöjd med försvarsspelet.

– Vi har släppt många mål och det måste vi komma tillrätta med. Vi har goda försvarsspelare i laget nu men om inte de skärper till sitt spel har vi skadade spelare på väg tillbaka som vi kommer att få användning av. Men vi kan komma att behöva titta även på nya försvarare om vi ser bakom nästa hörn, säger Alf Westerberg

Mot nästa säsong?

– Ja.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons