Annons

TFF – segermaskinen som flyger vidare

Tidig utvisning. Fritz Persson skadad. Ändå: 3– 0 mot Falkenberg. TFF är på god väg mot allsvenskan. "Vi ska ha ett möte för att sätta fingret på vad det är som vi gör så bra", säger Mattias Thylander.
Sport • Publicerad 12 juni 2006
Se upp – här flyger TFF fram! Patrick Nilssons annorlunda målgest efter 2– 0-målet sedan Björn Westerblads solonummer slutat med TFF-straff. Sjunde segern, nionde nollan – trots tidig utvisning. @08 Bildbyline:Bild: Claes Nyberg
Se upp – här flyger TFF fram! Patrick Nilssons annorlunda målgest efter 2– 0-målet sedan Björn Westerblads solonummer slutat med TFF-straff. Sjunde segern, nionde nollan – trots tidig utvisning. @08 Bildbyline:Bild: Claes NybergFoto: 

TFF går som tåget. Om slutstationen är allsvenskan är för tidigt att säga. Men det ser onekligen väldigt bra ut efter lagets sjunde seger och nionde nolla – på tio matcher!

Mattias Thylander, en av de bästa i går, var ett enda stort leende i omklädningsrummet.

Annons

– Jag är full av beundran över det här laget. Det kräver en hel del att spela med en man mindre så länge. Jag trodde det skulle bli svårt för oss.

Vad är det som ni gör så bra?

– Bra fråga och den frågan ställer vi oss också. Vi pratar hela tiden om att ha rätt attityd och vad vi ska göra för att bli bättre.

Målsättningen inför säsongen var bland de sex bästa. Internt sattes ribban ett par pinnhål högre upp. Nu, när en tredjedel av serien är spelad och laget är klar tvåa, är det kanske dags för utomstående att ta TFF på allvar. Och målsättningen inför serien är på väg att revideras.

– Vi ska ha ett möte i morgon (läs i dag) där vi bland annat vill sätta fingret på vad det är som vi gör så bra.

Mot Falkenberg var det kanske inställningen som imponerade mest.

1– 0 genom Emil Mårtenssons lobbnick redan efter tio minuter innebar en smakstart. Men sedan ställde försvaret till det och Linus Malmqvist tvingades rädda upp situationen genom att fälla en frispelad Patrik Larsson.

– Jag hakade i honom, säger lagkaptenen som dock inte klagade på att han åkte ut för målchansutvisning.

Mattias Thylander hyllade Linus.

– Han ska ha all beundran att han offrar sig för laget. Conny Karlsson tvingades förändra, men i stället för att ta ut en forward och spela 4-4-1, svarade tränaren för en taktik som hämtad ur Leo Beenhakkers coachskola.

Annons

– Vi bestämde oss för att ha tre centrala mittfältare och även om Emil gjorde ett bra jobb på sin kant så är han ingen innermittfältare. Vi förstod att våra mittfältare skulle få springa en del och därför satte vi in "Patte", förklarar Conny Karlsson.

– Vi tyckte att det var ett offensivt byte när vi behöll två forwards på planen. Men det var för att vi skulle kunna odla ett anfallsspel.

"Trinidad-modellen" bar frukt. Björn Westerblad agerade släpande forward och gjorde ett strålande arbete framför tre kämpande mittfältare.

Falkenberg försökte utnyttja situationen, men kom inte till några farliga chanser.

– Spel med en man mer är inte vår starkaste gren. Vi hade alldeles för långsamt passningsspel och skapar alldeles för få chanser för att kunna hota Trelleborg på allvar, säger Falkenbergs tränare Stig Kristensson.

– TFF är starka bakåt och segern var rättvis. Hemmalaget visade även offensiv styrka. Björn Westerblad låg bakom avgörande 2– 0.

En enastående soloprestation där han petade bollen förbi försvararens vänstra sida och sprang förbi på högersidan. En långsam Markus Thorbjörnsson fällde Björn bakifrån i straffområdet.

Patrick Nilsson sköt in straffen utan att tveka – hans fjärde på lika många försök i TFF-tröjan.

– Jag missade en när jag var liten. Men jag var straffskytt i Skurup och där satte jag alla, säger Patte som gjorde sitt tredje mål på fyra matcher.

Han assisterade sedan till Rasmus Bengtssons första fullträff i TFF.

Annons

– Vi gör en fantastisk arbetsinsats. Vi har hållit nollan tidigare, men det här var något utöver det vanliga, säger Conny Karlsson.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons