Annons

TFF schabblade bort serieledningen

Inledningsvis såg det ut som mot Assyriska i senaste hemmamatchen - TFF spelade gladfotboll med utdelning i form av ett snabbt mål.
Sport • Publicerad 18 augusti 2003
BILD: MÅRTEN SVEMARK
BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

Slutet såg absolut inte ut som mot Assyriska - där man vann med 5-1 utan det såg närmast helt bedrövligt ut. På planen fanns då ett gäng serieledare som inte verkade ha roligt med sin fotboll och hade man haft en gnutta otur - ja, då hade man till och med förlorat matchen. Sammantaget en "bier-match" som TFF dock ägde helt och hållet under första halvtimmen! Nu slutade matchen 2-2 (2-1) och när slutsignalen ljöd fanns en och annan trogen på läktaren som öppet visade sitt missnöje och det är inte så vanligt. - Gissa om vi hade detta uppe på genomgången inför matchen, var Ulf Larssons kommentar, när Café Operas "segermål" kom upp. Som segermål betraktade nämligen tränaren Kjell Jonevret sitt lags 2-2 mål och som nickades in av superettans suveräne skyttekung, Göran Marklund: - Ja, ligger vi under med 0-2 borta mot serieledarna och lyckas få 2-2 - då är det att betrakta som en seger, var Jonevrets exakta kommentar. Hur gick då 2-2-målet till? Jo, som flera gånger tidigare under matchen låg nr 21, Mattias Moström, bakom ett Café-uppspel. Från högerflygeln slog han ett inlägg framför mål, där Marklund retfullt enkelt nickade in bollen. Förbi en passiv Fredrik Persson och utan bevakning i form av en eller annan bestämd "överrock". Eric Fischbein inledde bra som ersättare för Mattias Kronvall som högerback men samtidigt missade därmed mittfältet Erics bollbehandling och -fördelning. Nu såg man sällan två tillslag TFF-are emellan men massor av "bollflytt" som inte gav ett dugg i utdelning. Bortsett då inledningen som gav både 1-0 och 2-0. Patrik Svensson dundrade in ettan i den åttonde minuten - efter en frisparkspetning av Kristian Haynes. Kristian hade själv stått för förspelet till frisparken och så långt såg det mesta bra ut. Knappt 20 minuter fram kom även 2-0 och då visade sig Mats Lilienberg från sin allra bästa sida. Stressade motståndarförsvaret - som gav tillfället - och sköt rutinerat och behärskat in bollen vid den bortre stolproten. Även Café Operas mål fram till 2-1 såg inte helt omöjligt ut. Daniel Arnefjord slog in bollen inför ett passivt hemmaförsvar efter 40 minuters spel.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons