Annons

TFF satsar ungdomligt – igen

I fjor räckte den ungdomliga TFF-entusiasmen till en plats i semifinalspelet men där vann Höllvikens Gif med 2–1. I år siktar TFF-ungdomarna på att gå ännu längre...
Sport • Publicerad 5 december 2009

TRELLEBORG. Egentligen var det meningen att ungdomsansvarige, Hannu Sirviö, skulle matcha trupperna, precis som i fjor men i sista stund har han tvingats hoppa av. Angenäma orsaker ligger bakom och så här förklarar Hannu.

– TFF hade denna helg att på plats undersöka möjligheterna att förlägga vårens träningsläger till Turkiet – ett ställe som tipsats av förre TFF-aren Olcay Senoglu. Eftersom då både Tom och Alf är upptagna av träningen och Lasse (Larsson) upptagen på annat håll, så fick jag en förfrågan och jag tackade ja.

Annons

Turkietresan innebär att Hannus ledarkollega, Alexander Tengryd, får ansvaret att leda TFF i TA-cupens gruppspel.

– Ja, jag räknar med att vara hemma i god tid inför slutspelet, menar Hannu.

Alexander meddelar följande TFF-manskap – som alltså är ungdomligt men ändå inte helt orutinerat. I målet står Fredrik Persson och bland utespelarna märks Max Westerberg faktiskt som mest rutinerad!

– Jag håller det här laget som ganska rutinerat ändå, menar ”Alex”.

Förutom ”Fritz” i målet och Max Westerberg – som suttit på den allsvenska bänken men utan inhopp – har Max Nilsson, Robin Jacobsson och Darko Nicolov spelat i reservlaget – eller U-laget som det ju numera heter.

Jakob Blom har visserligen inga meriter från U-laget att prata om men väl på juniorplanet och det var Jakob – som tvåmålsskytt – som avgjorde DM-finalen för juniorer mot MFF för några veckor sedan.

TFF spelar först i morgon men redan i dag rullar TA-cupens gruppspel vidare och då bland annat med IFK i gruppspelet som inleder.

– Vi gjorde ju en bedrövlig insats i fjor och vi siktar i första hand in oss på att gå vidare nu, menar tränaren, Jimmi Olsson.

Under lördagseftermiddagen spelar bland annat Östra Torp – där väl Höllvikens Gif är favorit och lagledaren, Mathias Jönsson, siar så här:

– Vi kommer med ett så bra lag som möjligt, där Anders Nilsson är borta på grund av jobb och där Christian Andersson inte vill spela inomhus. Med i laget finns nyförvärven Oliver Oliveros och Robin Mårtensson och i målet står unge Andreas Sonesson.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons