TFF saknade spets

TFF ville och försökte men kunde inte få in bollen. Det kunde Halmstad, i alla fall vid ett tillfälle. Sharbel Toumas nickmål i den 29:e minuten blev matchens enda.
Sport • Publicerad 9 april 2004

TFF förde spelet de första minuterna av första halvlek och hela andra halvlek men de riktigt heta chanserna var trots det lätträknade. Egentligen var det bara Peter Abelssons farliga nick på Dennis Melanders inlägg i den 61:a minuten som kunde sorteras in i kategorin "heta chanser". TFF:s forwards stötte ständigt på övermäktigt motstånd i form av HBK:s innerbackar Tomas Zvirgzdauskas och Tommy Jönsson. - I första halvlek visade vi lite för stor respekt överlag och i andra när allt släppt sprang vi mest i tomma intet, och då menar jag vi som ska stå för det offensiva. Vi måste vara hetare i boxen, ha mer rörelse sista tredjedelen, säger Ivo Skiljo som precis som övriga TFF-forwards inte gavs mycket utrymme av HBK-försvaret. Matchen hade en hel del gemensamt med den cupmatch som TFF förlorade mot HBK på Örjans vall i höstas, hemmalaget stod för målen och TFF för det mesta och bästa av spelet. - Spelmässigt står vi upp väldigt bra, speciellt i andra halvlek då de är betydligt sämre än vi. Allt som allt gör vi en stabil insats, det är små marginaler och i nästa match kanske vi har dem med oss, säger Skiljo och fortsätter: - Det är två topplag vi mött hittills och vi har visat att vi hänger med bra. Det är viktigt eftersom vi nu har fyra topplag till att möta. Tränaren Ulf Larsson var samlad men inte speciellt nedstämd efter matchen. - Blandade känslor. Vi visar att vårt spelsätt duger i allsvenskan. Däremot kom vi inte igång riktigt som vi hade hoppats, de första minuterna var bra men sedan kom HBK igen. I andra halvlek flyttade vi upp ytterligare 10-15 meter men vi får inte till det på den sista tredjedelen, ett himmelrike för en killer! - Jag är nöjd med spelet. Vi står upp förbannat bra och hade vi haft lite bättre sting framåt hade vi fått med oss en eller tre poäng. HBK gjorde fem mål borta mot ÖSK senast men här får de inte till mycket. Det är inte många lag som kommer hit och spelar 45 minuter på deras planhalva, säger Larsson som hyllade Peter Abelsson och även gav Fredrik Persson positiv kritik. - Det är svårt att säga något om målet. Hörnan landar precis där den ska. - Annars tycker jag att Jens Sloth gör det bra och Eric Fischbein gör det väldigt bra i sin andra allsvenska match. TFF kunde åka hem med hedern i behåll. Poängen blev dock kvar i Halmstad.