unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

TFF:s sportchef: "Vi var inställda på match”

Lördagens kvartsfinal mellan Hammarby och TFF skjuts upp, detta på grund av covidsituationen i Hammarbys trupp. ”Vi var inställda på match och spelarna satt på bussen redo för att åka iväg mot Stockholm när beskedet kom”, berättar sportchef Salif Camara Jönsson.
Hammarbys Vladimir Rodic grattas efter 2–1-målet mot AIK i Svenska cupen i söndags. Kvartsfinalen mot TFF har ställts in sedan spelare i Stockholmslaget drabbats av covid-19.
Hammarbys Vladimir Rodic grattas efter 2–1-målet mot AIK i Svenska cupen i söndags. Kvartsfinalen mot TFF har ställts in sedan spelare i Stockholmslaget drabbats av covid-19.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Beslutet att ställa in matchen togs av Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.

I tisdags meddelade Hammarby att de hade två spelare i sin trupp som konstaterats smittade av covid-19. Klubben vidtog då nya åtgärder för att minska risken för smittspridning, bland annat stoppades de gemensamma måltiderna.

På fredagen konstaterades ytterligare tre spelare smittade, samt ett fall i ledarstaben. Dessutom har ytterligare ett par spelare uppvisat symptom, skriver Hammarby på sin hemsida.

Hammarby har satt samtliga i karantän över helgen och alla spelare och ledare testades på fredagen.

– Det är en åtgärd vårt medicinska team satt in för att få kontroll över, och stopp på, smittspridningen inom laget. På måndag kommer samtliga att testas igen, så i början av veckan räknar vi med att ha en bättre bild av läget, säger sportchef Jesper Jansson, till klubbens hemsida.

Lördagens match kunde enligt klubben därför inte genomföras på ett smittsäkert sätt.

Matchen skulle ha spelats klockan 13 på lördagen och TFF skulle ha påbörjat sin resa mot Stockholm efter fredagens förmiddagsträning.

– Vi var inställda på match och spelarna satt på bussen redo för att åka iväg mot Stockholm när beskedet kom. Anser tävlingskommittén att matchen inte kan genomföras ur ett smittsäkert perspektiv får vi naturligtvis acceptera beslutet. Vi önskar drabbade spelare ett snabbt tillfrisknande, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i TFF, till klubbens hemsida.

Det finns ännu inget bestämt datum för när matchen ska spelas.

– När matchen kan spelas vet vi i dagsläget inte, det är ett beslut som tävlingskommittén i slutändan fattar. I början av nästa vecka kommer vi och vårt medicinska team ha bättre överblick av läget, och förhoppningsvis en någorlunda god uppfattning om vilka som kan ingå i en matchtrupp. Det här är förstås ingen rolig situation, men det viktigaste är att vi får kontroll över smittspridningen, säger Jesper Jansson, till hammarbyfotboll.se.