TFF rycker i toppen

Trelleborg hade väntat sig en tuff utmaning mot Jönköpings Södra i superettan. Det var vad de fick. Men via ett taktiskt disciplinerat försvarsspel och en mirakelräddning av målvakten Fredrik Persson fick serieledaren med sig tre poäng efter 1– 0.
Sport • Publicerad 21 augusti 2006
Fritz håller tätt. Målvakten Fredrik Persson avvärjer när Fredrik Koruschka försöker spräcka TFF-nollan. BILD: Pär Grännö/Jönköpingsposten
Fritz håller tätt. Målvakten Fredrik Persson avvärjer när Fredrik Koruschka försöker spräcka TFF-nollan. BILD: Pär Grännö/JönköpingspostenFoto: 

– Vi kom hit med stor respekt för Jönköping och det blev precis så tufft som vi hade förväntat oss, medger TFF-tränaren Conny Karlsson.

Matchen inleddes aningen trevande med några halvchanser åt båda håll. Den första kvalificerade målchansen kom först efter en dryg halvtimme när Andreas Nicklasson drog upp ett anfall på Södras högerflank, slog ett inlägg till en framrusande Magnus Kjellsson som satte dit pannan – en prestation som nio gånger av tio resulterar i mål, men bortamålvakten Fredrik Perssons reflexräddning på mållinjen höll högsta klass.

– En helt avgörande räddning och tryggt att ha med sig i bagaget, berömmer Conny Karlsson som strax efteråt fick se sitt lag rulla ut hela sitt register. Charles Anderson drev framåt på det centrala mittfältet, avancerade och lade sedan fram bollen i precis rätt läge till Michael Mensah som bara hade att smeka in bollen vid Ivo Vazgecs vänstra stolpe.

Tjusigt och inte alls orättvist.

Trelleborg satsade därefter på att säkra i den redan tidigare så utmärkta defensiven. Backlinjen med lagkaptenen Linus Malmqvist i spetsen neutraliserade samtliga Södras anfallsförsök.

De få gånger som man släppte någon förbi dök Persson upp som lugnet själv mellan stolparna. Och när han var överspelad fick TFF:arna förlita sig på Södras ineffektivitet.

– Vi kan efter ledningsmålet spela ett spel som passar oss utmärkt. De (Södra) slår många bollar in i vår box och de chanser de skapar reder vi ut. Det bästa kvitteringsläget hemmalaget hade kom i början av den följande halvleken när Aram Ibrahim plötsligt blev helt ren framför Persson.

Hade Ibrahim bara varit lite kyligare i avslutet hade kvitteringen kommit där.

– Med det målet hade vi vuxit, konstaterar Södratränaren Olle Nordin, som samtidigt passade på att hylla Trelleborgs sätt att genomföra matchen.

Conny Karlsson kunde inget annat än att hålla med:

– Kanske att vi borde ha gjort ytterligare något mål på slutet, men tre poäng är vi jättenöjda med här i dag.

I och med segern förstärker skåningarna sin serieledning. Nu skiljer det fem pinnar ned till närmast jagande Örebro.

Härnäst stundar ett Skånederby mot Landskrona hemma på Vångavallen.

Fredrik Wennblom

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.