Annons

TFF rena sjukstugan inför årets första test

Elva man skadade eller sjuka. Det kunde se bättre ut när TFF i dag tar sig an danska topplaget Odense i årets första träningsmatch. "Även om det inte är idealiska förutsättningar vill vi stå upp bra, hålla jämna steg, och få med oss ett hyfsat resultat", säger Tom Prahl.
Sport • Publicerad 7 februari 2009
Tom Prahl. Arkivbild: Tomas Nyberg
Tom Prahl. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

TFF-tränaren tillhör själv dem som hamnat i sjukstugan. På fredagsträningen stannade Prahl hemma på grund av feber. Han var osäker om han skulle åka med laget till Danmark på lördagen.

Den senaste tiden har TFF-träningarna varit glest befolkade.

Annons

- Det har varit maginfluensor, feber och förkylningar. Det har gått över rätt många, säger Alf Westerberg.

- Men det är bättre att det kommer nu, tillägger han.

- Jag tycker ändå vi har ett bra lag. Mattias Thylander är den ende som inte spelar på den position som det är tänkt i normala fall, säger Tom Prahl. Med en krasslig Rasmus Bengtsson, en krasslig Peter Abelsson, en skadad Yousef Fakhro och en Max Fuxberg som ännu inte är redo för 90 minuter bildar Thylander mittbackspar med Thommie Persson.

På mittfältet spelar Rasmus Östman centralt ihop med Magnus Andersson. Till vänster gör Joakim Sjöhage matchdebut i TFF-tröjan.

OB Odense ligger trea i den danska högstaligan inför omstarten om drygt tre veckor. Laget har avverkat tre träningsmatcher under 2009. Senast vinst mot Nästved, för närvarande femma i andraligan, med 3-2.

- Jag såg dem i höstas, det är ett väldigt starkt lag och det blir en rejäl prövning för oss, säger Alf Westerberg.

TFF har valt ett tufft motstånd överlag i träningsmatcherna i år.

- I träningsmatcher får man inte bli för resultatfixerad, men under normala omständigheter ska vi kunna matcha de här lagen. Tanken är att vi sedan ska kunna klara av att spela i ett högre tempo, säger Alf Westerberg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons