Annons

TFF räckte inte till mot Hammarby

5381 åskådare skapade festlig inramning i sommarsol på Vångavallen. Men någon fotbollsmässig sensation fick de inte se. TFF förlorade hemmamatchen mot Hammarby med 1–3 (0–2) i allsvenskan.
Fotboll • Publicerad 30 juli 2018 • Uppdaterad 31 juli 2018
Marko Johansson tvingas släppa in Nikola Djurdjic skott till 2–0 för Hammarby.
Marko Johansson tvingas släppa in Nikola Djurdjic skott till 2–0 för Hammarby.Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF stod emot bra och höll spelet uppe så länge matchen var mållös.

TFF:s Lasse Nielsen jagar Hammarbys Nikola Djurdjic.
TFF:s Lasse Nielsen jagar Hammarbys Nikola Djurdjic.Foto: Andreas Hillergren/TT

Men efter en billig frispark tog Hammarby ledningen när TFF inte lyckats få undan bollen i första skedet. På returen tryckte Junior av ett välplacerat skott som satt i bortre burgaveln bakom Marko Johansson.

Annons

– Killarna gör det väldigt bra första 25 minuterna, men det är ett fantastiskt mål av Junior som det är lite svårt att försvara sig mot. Sen gör vi bort oss lite grann, säger Patrick WInqvist.

När Hammarby väl spräckt nollan tog det bara knappa två minuter för laget att göra 2–0. Bortalaget tog sig fram enkelt på TFF:s vänstersida och högerbacken Vivaldo Borges hittade in till Nikola Djurdjic som enkelt sköt 2–0.

Hammarbys individuella skicklighet avgjorde mot ett TFF som spelade med litet risktagande och mycket energi så länge matchen var jämn. Därefter hade hemmalaget svårt att förändra matchbilden.

Deniz Hümmets reducering gav hopp. Anfallaren tog emot passningen från Zoran Jovanovic, vände upp, höll motståndarna ifrån sig och sköt 1–2 via vänsterstolpen.

Reducering. Deniz Hümmet sätter 1–2 med ett välplacerat.
Reducering. Deniz Hümmet sätter 1–2 med ett välplacerat.Foto: Andreas Hillergren/TT

Muamer Tankovic avgjorde sen matchen när han sköt 1–3 från liten vinkel nära kortlinjen.

Trelleborgs FF har haft en del problem i försvaret på senaste tiden. Men trots tre insläppta mål mot Hammarby går Patrick Winqvist från matchen med positiva besked. Nyvärvade Jasmin Sudic och Kofi Sarkodie fick starta och trots att de inte spelat a-lagsfotboll på länge så gjorde båda stabila insatser.

– Jasmin behöver fler minuter men försvarsmässigt har han rätt mycket att bidra med. Kofi tycker jag gör en rätt bra insats. Han har tagit till sig väldigt snabbt av det som vi säger, berättar Patrick Winqvist.

Jasmin Sudic håller med.

– För att ha varit borta i 15 månader så kändes det ändå helt okej. Efter fyra korsbandsskador spelar jag ändå fotboll på elitnivå i Sverige. Jag har de största kraven på mig och vet att jag kan göra det mycket bättre, säger Sudic.

Kofi Sarkodie utnämndes efter matchen till TFF:s bästa spelare trots att han inte spelat elitfotboll sedan förra året, samt startade på en ovan vänsterbacksposition.

Annons

– Killarna där ute gav goda råd under matchen och det var väldigt skönt att få 90 minuter på plan. Jag försökte spela bra defensivt och hålla i bollen i dag, säger han.

När debuten nu är över lovar han dock mer framåt.

– I framtiden kommer ni få se fler överlappningar, fler bollar framåt och fler samspel med Zoran (Jovanovic) på kanten.

Som helhet stod TFF upp bra men föll mot ett bättre fotbollslag.

När TFF avverkat exakt halva serien har laget tagit 12 poäng och ligger på kvalplats nedåt.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons